The Maze Runner

Reviews (4)

Tarkus

Avatar

Van deze film verwachtte ik wel veel, en hij stelt me niet teleur, integendeel.
Dat het verhaal is gebaseerd op een jeugdverhaal is duidelijk, maar toch is het ook een goed verhaal dat nog werkt voor een volwassen publiek.
De, jonge, cast doet het prima en ook de beelden en speciale effecten zijn prachtig.
Dat er een vervolg op komt maakt het einde van de film heel duidelijk, ik kijk er alvast naar uit.

Glennekeeeee

Avatar

Geen slechte film, maar ook geen hoogvlieger al leek het dat wel te worden na de eerste speelhelft.

de film begint goed, vaag, misterieus en een opbouw die er toch de nodige vaart inhoud. het misterieuze rond the maze blijft voor een zekere spanning zorgen en de eerste kennismaking van Thomas met the maze zorgt ervoor dat die spanning ook gerechtvaardigd word. ondanks het beperkte budget zijn ook de effects sterk (op de eindscène na) het einde laat wel wat de wensen over en is éen grote opzet wat toch spijtig is want je blijft wat op je honger zitten. alles bij elkaar is the maze runner een degelijke film en een degelijke opzet naar wat nog komen zal al mogen er wel wat meer misteries opgelost worden en mogen ze het iets groter zien maar dat zal wel het geval zijn dankzij de goede box office prestaties. maar wat voor mij het grootste minpunt was was de hoofdrolspeler. het personage van thomas is het enige dat iet of wat uitgewerkt word maar o'brien doet er niets mee en dat is spijtig aangezien de rest van de cast wel meer dan degelijk speelt. hopelijk krikt hij zijn niveau op in de volgende delen of moeten ze de focus verleggen naar andere personages

geen nieuwe harry potter of hunger games maar wel éen van de beter YA actiefilms die zichzelf en de kijker ook serieus wilt houden

benjamin

Avatar

Laten we beginnen met het grootste kritiekpunt dat wordt aangehaald: het einde van de film dat duidelijk moet opbouwen naar een tweede deel ('phase two' zoals men zelf zegt in één van de meest schaamteloos naar een sequel hintende eindes). En ja, het is niet dat je niet makkelijk enigszins doorhebt wat er gebeurt na enkele flashbacks, maar de uiteindelijke uitleg lijkt toch niet helemaal bevredigend. Ik weet ook wel dat dit allemaal wellicht later nog opgelost zal worden, maar het maakt natuurlijk dat als film op zich deze Maze Runner net wat minder punten scoort.

De ontknoping valt misschien wat tegen, maar eerlijk gezegd vond ik het mysterie in The Maze Runner niet bijster interessant. Vanaf het begin al wil niemand aan Thomas simpele informatie geven over wat de "maze" is en zo blijft het maar duren. Uiteindelijk zit je met meer vragen dan antwoorden en in plaats van nieuwsgierigheid wekte dat eerder irritatie op. Het is moeilijk echt interesse te blijven tonen in een film die zo bewust vaag is. Zeker omdat de personages bijzonder weinig interessant zijn uitgewerkt om echt dat euvel op te vangen.

Roeltje

Avatar

WOW! Wat een film! Smiley face

Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Er werden hiermee nogal wat vergelijkingen gesteld met The Hunger Games (die ik nog niet gezien heb, maar zeker ga doen nu)

Allereerst, de personages van deze film zijn zeer goed geschreven. Je wordt meteen in het verhaal gegooid, wanneer je samen met Thomas in de lift in de buitenwereld terechtkomt. De openingsscene was meteen al geslaagd!

De drama van deze film is ook goed op zijn plaats. De verschillende karakters willen verschillende beslissingen maken, en komen daarmee in complot met elkaar. Er zitten ook veel twists in deze prent, de ontknoping is wel ongeveer wat je zou vermoeden, maar komt ook weer hard aan.

Er zit veel spanning en suspense in verwerkt. Ik zat absoluut op het puntje van mijn stoel. De Greevers zijn gevaarlijke vijanden en dat is voelbaar.

Er zitten een aantal kleine tienerclichés in (die tot het minimum zijn beperkt) en het heeft wel zo zijn kleine minpuntjes (moest het einde nou zo ongelofelijk duidelijk maken dat er een vervolg komt? serieus? Phase 2? ik moest meteen aan Marvel denken. De laatste scene was ook meteen de slechtste scene van de film.

Maar naast de kleine verwaarloosbare minpuntjes, is deze film absoluut geweldig, goed geschreven personages, veel voelbare spanning, drama en geweldige visuals. Ik kan niet wachten op The Scorch Trials! En ga deze op het grote doek zien! Dat voert de spanning nog meer op!

9/10