Big Hero 6

Big Hero 6 (2014)

From the creators of Wreck-It Ralph and Frozen.

Reviews (5)

jaime91

Avatar

Ik heb me ontzettend goed vermaakt met deze film. De animatie is prachtig! De personages zijn voor een groot deel goed uitgewerkt, de actiescenes zitten supertof in elkaar en het heeft ook een mooie emotionele verhaallijn. Baymax vind ik ook een geweldig personage! Super schattig, en hij zorgt ook vaak voor leuke momenten die me hardop lieten lachen. Het enige dat ik tegen vond vallen was de slechterik. Die had wat beter uitgewerkt kunnen worden. Maar verder is deze film top entertainment! En ook de aftercredits scene is briljant! En de korte animatiefilm Feast die ook op de blu-ray staat, die kwam bij mij wel even binnen zeg! Wow! Super knap dat een film van maar 6 minuten me zo kan raken, en dan ook nog zonder dialoog. Maar terug naar Big Hero 6. Die film krijgt van mij een 8.
8/10

Olrik

Avatar

Big Hero 6 is de nieuwe Disney film die er dit jaar met de Oscar voor beste geanimeerde film vandoor ging. Hoewel ik de film over het algemeen erg vermakelijk vindt en het er natuurlijk erg mooi en gelikt uitziet heeft de film ook zijn minpunten. Baymax steelt de show op alle fronten en is beslist een van de leukste personages die ik in lange tijd heb gezien en ook Hiro is een interssant personage met veel verschillende lagen. Helaas kan in niet zo positief over de andere personages zijn zoals ik dat ben over Hiro en Baymax. De vier andere leden uit het Big Hero 6 team zijn niet bepaald goed uitgewerkt en komen opeens weer opdraven terwijl je ze lange tijd daarvoor niet hebt gezien. Er zaten ook enkele wendingen in die voor mij niet helemaal werkten en die wellicht ook meer voor jeugdige kijkers bedoelt waren. Zowel op dramatisch als komisch vlak doet de film erg goed zijn werk, alleen hadden sommige personages beter uitgewerkt mogen worden en werkten bepaalde wendingen voor mij niet helemaal. Al bij al wel een vermakelijke animatiefilm met zijn hart op de juiste plaats.

7.0 / 10

Secret1994goesFilm

Avatar

Veel goede commentaar over Big Hero 6, maar vind ik hem daarom goed?
Het genre bevat meestal dezelfde aspecten: leuke personages, redelijk gemakkelijk verhaal met niet al te moeilijke twist en humor


Verhaal
Het verhaal begint leuk en introduceert je in de wereld van Hero's broer die naar een soort van school gaat waar allerlei slimme kinderen hun tijd en energie steken in de technologie. Ook Hero is zeer begaafd en wil op de school aanvaard worden.
Als er zich een ongeluk voordoet en Hero niet te troosten valt, krijgt hij plots gezelschap van de verpleger-robot van z'n broer: Baymax.
Al gauw komt er een meestercrimineel opdraven die z'n uitvinding steelt en wil gebruiken voor andere doeleinden. Hero zal samen met Baymax de crimineel moeten stoppen!

Alvast een leuke start voor een verhaal alhoewel dat het ongeluk in het begin van de film de kleinsten misschien kan doen schrikken. Het is niet gruwelijk, maar het is een gebeurtenis die vooral Hero's leven beïnvloed.
De volwassen zullen de plottwist van ver zien aankomen, maar daarom is de film niet minder leuk. Vooral de robot Baymax is interessant in z'n manier van omgaan met de kleine Hero.

De animatie
Ik ben nu persoonlijk geen kenner op vlak van animatie, maar het was toch zeer leuk gedaan. Vooral de slechterik komt zeer duister en gevaarlijk over.
Robotje Baymax is simpel maar leuk geannimeerd.
Vooral hij steelt de show met z'n nurse-skills, fight-skills en blunders.

Finale
De film is redelijk kort, 1u20minuten. Daarmee is er niet veel tijd voor vele confrontaties met de slechterik. Maar toch stelt de finale niet echt teleur en maken ze zelfs plaats voor een extra einde.
Maar de scene achter de finale mocht voor mij toch beter, maar dat is iets persoonlijk.

Samengevat is dit weer een leuke, komische animatie met al wat actie voor de jongsten, zo moet een animatiefilm zijn!

benjamin

Avatar

Superhelden zijn overal en nu Marvel bij Disney hoort kunnen ze ook de animatiefilms gaan overnemen. Het werd alvast bekroond met een Oscar, maar de vraag is natuurlijk of de film nu echt zo goed is en deze "Avengers voor de jongsten" ook andere kijkers kunnen bekoren.

Gelukkig ligt het hart van de film niet bij de actie, maar bij de relatie tussen Hiro en Baymax. Die laatste (een robot die meer wegheeft van een marshmellow) is een geweldig personage: niet alleen zorgt hij voor hilarische momenten - een nieuwe manier om vuistjes te geven is geboren - maar doordat hij geprogrammeerd is zo goed mogelijk voor protagonist Hiro te zorgen levert hij ook enkele emotionele momenten.

Hun interacties zijn geweldig om naar te kijken, maar het superheldenaspect is net wat minder. Hoe hard het ook te prijzen is de klemtoon op Hiro en Baymax te leggen, het maakt dat er niet veel tijd overblijft om de andere teamleden echt uit te werken. Ook is er een slechterik wiens identiteit misschien beter niet zo'n mysterie was gebleven, want wie al eens een film gezien heeft, zal wellicht snel doorhebben hoe de vork in de steel zit.

Nu ja, bij die laatste groep horen wellicht de jongste kijkers niet en dat is wel een belangrijk deel van het doelpubliek. Voor die doelgroep is alles prima in orde (en is dit zeker beter kijkvoer dan pakweg Alvin en co) en over de animatie valt ook weinig negatiefs te vertellen. Voor iets oudere kijkers zullen bepaalde zaken iets minder werken (vond wat dat betreft het pakweg minder dan monsterhit Frozen), maar valt er ook nog wat te beleven. Zeker Baymax zorgt ervoor dat ik geen spijt heb deze prent gezien te hebben. Maar die Oscar had echt wel naar Lego Movie moeten gaan...

Frietgezicht

Avatar

Sinds lange tijd weer eens een animatie-film gezien want sla die kinderfilms meestal over maar nu met kids van mijn zus naar de bios dus ging er een keer aan geloven.

Op zich vermaakt het wel. Ik vind het onbegrijpelijk als volwassenen hier alleen heengaan(viel mee,vooral kids) want voor hun is er zat entertainment te vinden in andere films.

Baymax,de grote marshmallow steelt de show op alle fronten en zorgt ervoor dat de film lekker wegkijkt.
Zijn acties en dialogen werken allemaal op zowel emotioneel als humoristisch vlak.
Voor de rest vond ik de film overrated met zijn oscar hoewel ik de rest niet gezien heb dus vast nog slechter dan.

Op de hoofdrolspeler na(die jonge knul) en Baymax dus zijn alle andere 4 van de 6 erg matig uitgewerkt. Ze ontmoeten de knul,verdwijnen uit beeld en zijn opeens beste vrienden met hem ofzo.
Ze zijn bijfiguren die in gevechten weinig toevoegen(de vijand behandeld hun als muggen) en in karakter ontwikkeling ook achterblijven.

De humor is wel sterk(grotendeels door Baymax zoals ik al zei) waardoor de film lekker wegkijkt maar zodra het gaat om spanning en verhaal is het alleen nog leuk voor kinderen. Zo'n achtervolging is spannend voor kids merkte ik.
Mogen ze trouwens zomaar de Stargate uit die film stelen?Lekker origineel.

Ik vond het einde nog wel ontroerend met Baymax die achterblijft in een mooie scene,helaas is het een kinderfilm en wordt dat 5 minuten later alweer goed gemaakt want stel je voor dat zijn vriendje echt weg is.

De twist was was trouwens ook voorspelbaar. De schuld werd zo dik op die vent gelegd dat je wist dat die andere man achter het masker zat. Daar trappen alleen kids in. Ik merk dat ik vaak kids erbij haal omdat het gewoon voor hun een onwijze leuke film is dus ik snap dat een sterke film is alleen niet voor mij

6