The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (2015)

A creature as unquenchable as the sun.

Reviews (4)

Tarkus

Avatar

Slecht is deze film niet, maar ook niet bijster goed. Van de ganse reeks is deze, samen met Part 1, toch de mindere.
Mooie beelden en puike speciale effecten, daar is geen twijfel over.
Ook de vertolkingen zijn goed, van zowat de ganse cast.
Maar de spanning die er in de eerste en tweede film zat is hier bitter weinig aanwezig.
Dit was de laatste film uit de reeks en misschien maar goed ook, want ik denk dat men wel is uitverteld in dit verhaal.
Weliswaar een mooie prestatie van Jennifer Lawrence, waarvan ik nog veel meer en betere rollen verwacht.
Leuk aan deze prent is ook wel dat men nog enkele malen Philip Seymour Hoffman in beeld brengt, die desondanks toch al 2 jaar is overleden ondertussen.

johnwayne

Avatar

The Hunger Games-filmreeks komt met deze 4e film tot een bevredigend einde. Los van alle commerciële doelen mag je je echter afvragen waarom besloten is het laatste boek over 2 films te verspreiden. De eerste Mockingjay was traag en wat verteld werd in dat deel had gemakkelijk samengevoegd kunnen worden met het 2e. Ook het 2e deel heeft even tijd nodig om op stoom te komen, maar pakt daarna goed uit. Helaas wordt het einde dan weer overbodig lang uitgesponnen.
Er zijn nu plannen om prequels te maken, wat m.i. volledig overbodig is, vooral ook omdat ze het zonder de aanwezigheid van dragende ster Jennifer Lawrence zullen moeten doen.

Roeltje

Avatar

Een hele mooie afsluiter voor deze reeks! Het personage Katniss Everdeen heeft een mooie emotionele ontwikkeling doorgemaakt en ik had echt het gevoel dat dat hier goed afgerond werd. De wereld die bedacht is voor deze reeks is duister en zorgt voor spannende scenes en setstukken.

Er zitten een paar goede actiescenes in, de finale is mooi, alleen een beetje ingehouden. Ik had wat meer willen zien van de wereld en de mogelijkheden daarin. Al met al een waardige afsluiter met een paar gemiste kansen, bijvoorbeeld het feit dat het verhaal in tweeën is gesplitst. Ook deze film voelt een beetje als een halve film. Het 3D effect is prima, veel diepte en geen dubbelzicht.

8/10

Kayton

Avatar

Na de ietwat actieloze maar nog steeds erg goede Part 1 hebben we een jaar moeten wachten op dit laatste deel. En dat was het waard. Het verhaal zit opnieuw goed in elkaar en de acteerprestaties zijn ook weer van hoog niveau. De (actie)scènes zien er stuk voor stuk prima uit en op sommige momenten wordt de film wel erg spannend. Zeker de scène onder de straten van Panem is fantastisch.

Een meer dan waardige afsluiter.
9/10