X-Men: Apocalypse (2016)

Only the strong will survive

Reviews (6)

benjamin

Avatar

Er zit een scène in X-Men Apocalypse waarin een paar jonge mutanten opmerken dat het derde deel in de reeks het slechtste is. Een duidelijk steekje naar The Last Stand, de teleurstellende derde deel in de eerdere trilogie, dat helaas net iets te goed van toepassing is op dit deel.

Apocalypse is vooral een rommeltje geworden dat zichzelf zo vol heeft gepropt dat er misschien veel dingen gebeuren maar weinig echt voldoende tijd en ruimte krijgt om te overtuigen. Heel de eerste helft zit bijvoorbeeld vol korte introducties die nooit de tijd krijgen om ons echt de personages te leren kennen (wat bijvoorbeeld het effect dat de dood van de broer van een ervan zou moeten hebben volledig ondermijnt), we krijgen een volledig overbodig ommetje om Wolverine erbij te sleuren en tegen dat we aan de grote finale zitten voelt dat helemaal niet als een conclusie waardoor wat overblijft een hol spektakel is. Grootste slachtoffer lijkt Apocalypse, een slechterik die eveneens nooit echt tussen het kluwen aan verhaaltjes naar boven weet te komen en dus alles behalve een memorabele indruk nalaat.

horizon

Avatar

Het is geen First Class, welke nog altijd een topper binnen het genre is, de film is ook niet zo goed als Days of Future Past. Om bij twee van de belangrijkste karakters te beginnen: McAvoy speelt voor de derde keer Xavier en doet dat weer voortreffelijk. Fassbender speelt voor de derde keer Magneto en is ook weer erg goed alleen is het verhaal niet goed voor Magneto en dat heeft tevens uitwerking op het personage van Lawrence (Raven/Mystique). Ze doen bijna een herhaling van zetten uit Days of Future Past wat nogal hindert.

Daarnaast is het mooi om te zien hoe Erik een gewoon leven probeert te leiden maar dat door een ongeluk stijl bergafwaarts gaat. Het onder controle komen bij Sabah Nur is minder en vanaf dat punt is de rol van Magneto eigenlijk uitgespeeld en niet meer interessant.
Xavier komt weer in contact met Moira MacTaggert en uiteindelijk geeft Charles haar haar stukje geheugen terug. Mooi..

Alvorens het te klef gaat worden in dit verhaal stippen we nog even de rest van de X-Men/schurken aan. Quicksilver blijft een goede toevoeging. Cyclops en Jean Grey doen weer denken aan de allereerste X-Men film waar deze film al redelijk naar toe werkt qua chronologie. Sabah Nur is een geduchte tegenstander en van zijn hulpjes is alleen Psylocke interessant, Storm blijft vlak en Angel al helemaal te vergeten.
De troefkaart Jean Grey/Phoenix wordt nu al in de reboot-serie gespeeld maar dat mag.

Het eindgevecht is helaas niet het sterkste punt van de film. Zoals zoveel superschurken gaat het ook hier mis. Opeens vergeten ze hun krachten. Het zogenoemde Plot-armour wint dan van de rest. . Dat is wel jammer. Daarom zijn superhelden films leuker wanneer ze niet ehm... apocalyptische tegenstanders hebben met gigantische vermogens en mogelijkheden.

Leuke superhelden film!

Roeltje

Avatar

Vermakelijke blockbuster. Voor de verandering ga ik voor deze review er een keer een pluspunten en minpunten review van maken.

Pluspunten:
-Apocalypse is een prima villian. Hij mocht af en toe wel wat genuanceerder, maar hij komt dreigend over en zijn beweegreden vond ik begrijpbaar.
-Quicksilver is fantastisch! Hij is net als in Days of Future Past een erg charismatisch en grappig personage. Zijn scene in deze film is grappig en technisch heel bijzonder. Klasse!
-Personages zoals Xavier, Cyclops en Wolverine vond ik ook erg goed en kon ik in meegaan.
-De actie was grootschalig en mooi om te zien. Vooral de openingsscène vond ik erg indrukwekkend op niveau van camerawerk en intensiteit.
-3D is een verrassend goede toevoeging!

Minpunten:
-Veel personages waren zwak en leverde neppe, cheesy dialogen.
-Verhaal was soms wat rommelig en ongefocust.
-Finale wat op toevalligheden en liet niet veel indruk na met het verslaan van Apocalypse.
-Persoonlijk had ik wel wat meer het X-Men thema mogen horen in de film.

Gemiddeld kom ik uit op ongeveer een krappe zeven. De film heeft niet veel indruk achtergelaten bij mij, maar is desondanks voor de mooie actie en wat goede personages de moeite wel waard.

7/10

Robbepost

Avatar

Ik heb me erg goed vermaakt met deze film.
Ik vind het alleen WEER jammer hoe bepaalde karakters uit de verf komen. Apocalypse vind ik echt een aanfluiting. In de comics kan hij zo'n beetje alles. In de film slecht materie manipuleren
De four horseman...... magneto staat het ene moment als bitch van Apocalypse de wereld te vernietigen en na wat gebrabbel van 'katniss everdeen' verandert hij 180º, ook storm loopt over en Angel bakt er niks van

Maar genoeg vermaak over. Zoals overal genoemd vind ik Jean erg goed en dan vooral op het einde!
De scene met Quickie is weer erg mooi en de laatste shot voor de credits was als fan erg leuk!

Wellicht heb ik het gemist maar kan iemand dit uitleggen:
aan het einde van dofp hengelt stryker Wolvie uit de rivier en dan blijkt het Mystique te zijn. In deze film is Wolvie gevangenen van Stryker........ ???

Frietgezicht

Avatar

Deze film wist mij te vermaken maar valt toch tegen.

Het verhaal is wel erg simpel,Apocalypse wil de mensheid vernietigen en Mystique is bezig X-Men te verzamelen en dat is het.

Singer weet opnieuw karakters te verpesten en daarom hoop ik dat hij eindelijk stopt met de reeks voor hij Mr Sinister waar in de aftiteling naar gehint wordt gaat verpesten
Waar Ratner het karakter Phoenix heeft verpest in de 3e reeks van de vorige film verpest Singer een karakter die ik nog liever op het grote scherm zag verschijnen ; Apocalypse.
Het uiterlijk blijft een slechte keuze. Als ik een ander design bekijk snap ik niet dat die niet gebruikt is:

afbeelding

En als je ziet dat iemand op comic con zelf beter eruit kan zien wordt het helemaal lachwekkend:

afbeelding


Ook het karakter zelf valt tegen. Zijn dialogen zijn vaak matig en zijn krachten gebruikt die blijkbaar niet als die ze nodig heeft of ontbreken compleet.
Hij kan zonder moeite mensen vermoorden door te onthoofden of in as te veranderen maar als die tegen de X-Men vecht gebruikt die dat allemaal niet. In tegendeel,behalve een mentaal gevecht met Xavier brengt die niks klaar tegen de X-Men. Hij gooit Cyclops tegen een muur die daar geen schade aan overhoudt en zelfs blijft staan en schopt tegen een been van Quiksilver
De scene waar Quik Apocalypse heen en weer slaat van de grond is ook lachwekkend. Dat die sneller is ok maar zijn klappen zouden nooit zo hard kunnen zijn dat Apo letterlijk door de lucht vliegt. Was mooi geweest als Quik hem sloeg en hij gewoon bleef staan en er geen last van had.
Ook het groeien kan Apo blijkbaar niet eens in het echt

Ik vind niet dat Lawrence opvallend een Willis doet. Ik stoorde mij nergens eraan dat ze er blijkbaar geen zin in heeft. Misschien lullen veel mensen elkaar na.
Wel jammer dat het karakter zelf ook niks meer voorstelt. Is ze opeens een pure goodguy?

Ook Psylocke, Storm en Angel maakten geen indruk. Storm krijgt nog het voordeel van de twijfel.

Al deze karakters passen prima in het lijstje van onder andere Sabretooth, Cyclops, Lady Deathstrike, Rogue, Bishop en Storm die Singer heeft weten te verpesten.

Toch kijkt de film wel lekker weg. Gebeurd zat(leuke begin scene) en zitten wat mooie scenes in (alles met Magneto) en het lijkt wat dat betreft het meeste op The Last Stand. Vermaak zat maar weinig omhulsel.
Hier en daar wat humor en op zich kunnen nieuwe karakters als Cyclops en Jean nog best groeien. Toch heeft deze reeks vooral Fassbender en McAvoy nog wel nodig voor de sequels.

Het karakter Apocalypse had meer verdiend. Qua dreiging is het een karakter a la Thanos waar in Marvel-films al jaren naar wordt opgebouwd en ook dit karakter verdiende meer dan deze verschijning.

Een 7

Best apart trouwens om die scene tussen Jean en Wolverine te zien. Dat hun ooit een flirt krijgen en Wolvie verliefd wordt op haar..

johnwayne

Avatar

Hoewel dit deel uit de serie niet het slechtste is, is het ook niet het beste. Na Days of Future Past, zagen de makers de kans om de eerste trilogie volledig ongedaan te maken, wat wederom ruimte biedt voor een obligaat klein optreden van Wolverine. Hierdoor maken Jean Grey en Scott Summers al 20 jaar eerder met hem kennis. Mystique heeft ook een flinke karaktertwist gekregen, die niet meer past bij de Mystique uit de eerste 3 delen, daarnaast is ze niet meer trots op haar blauwe persoonlijkheid, maar wil ze zoveel mogelijk uitzien als Jennifer Lawrence, wat niet erg is om naar te kijken maar toch vreemd overkomt.
Schurk Apocalypse is ook al een vreemd geval. De wereld is nogal veranderd gedurende zijn afwezigheid. Hij neemt wat informatie op via een t.v., bazelt wat over valse goden en besluit dat hij de wereld moet vernietigen om een betere te maken, waar bij mij de vraag opkwam; Waarom heb je dat niet gedaan tijdens je heerschappij over het Oude Egypte? De laag make-up op het gezicht van Oscar Isaac is overigens bij tijd en wijle lachwekkend. Ook lachwekkend zijn de beelden vanuit de 'warroom' van de Amerikaanse regering. Een grote groep Amerikaanse militairen zit bij elkaar, ziet wat gebeurt en doen niets, behalve wat overbodige nonsens-uitspraken. Vanuit het land waar de grootste vernietiging plaats vindt zie je sowieso geen menselijke reactie.
De hele film werkt een beetje zielloos. De twee pluspunten zijn Magneto, die wel een ontwikkeling doormaakt die bij zijn karakter past en Quicksilver, die wederom, de leukste scene uit de film krijgt.