Boyz n the Hood

Reviews (5)

swompie

Avatar

Een hoop onzin reactie's hierboven. Eén belangrijke opmerking, kijk sowieso NIET de trailer van Albert020. Dit is geen trailer, maar een samenvatting van de film. Leuk om later eens terug te kijken, maar zeker niet aan te raden voor mensen die deze film voor de eerste keer willen zien!

Wat mij betreft is dit de beste 'in the hood ghetto film' die er is gemaakt. Zeer goed en meeslepend verhaal en goede acteurs. Verhaal wordt ook uitstekend opgebouwd en geeft volgens mij goed weer hoe het er in de ghetto's van Amerika aan toe gaat. Topfilm dus ==> 9/10

Olympus Moons

Avatar

Who gives a fuck wat ze in de VS vinden?!?!

Ik noem mijn surinaamse en antilliaanse vrienden gewoon neger en ik heb er nooit problemen mee gehad.
Nou hangt het er natuurlijk wel HOE je het zegt. Als ik zou zeggen: "vieze kut neger" dan ja... dan heb ik misschien wel ruzie.
Maar als ik het op een andere manier gebruik zoals bijvoorbeeld: "alles goed, neger?" Dan is er niks aan de hand.
En dat van bruine, negeroïde en al die andere zooi laat maar mooi achterwege. Speciale namen bedenken voor een minderheidsgroepering is pas racisme.

En dan wil ik graag vragen of de onzin over slavernij e.d ophoudt, want dat zijn de meest onzinnige opmerkingen die ik ooit gehoord heb. Constant moeilijk doen over dingen die 300 jaar geleden gebeurd zijn. Grow up!

Marlous

Avatar

En ik nodig je uit om 'een zwarte' ZWARTE te noemen...zullen ze waarschijnlijk ook niet leuk vinden..

Lees jij deze reacties wel??

Je spreekt over wij, dus ik neem aan dat je een donkere jongen bent...Maar scheer niet alle afro-amerikanen over een kam aub...

Ik heb veel donkere vrienden die dus ook geen ZWARTE genoemd willen worden.

Dat jij dat niet erg vindt is fijn, maar ga er niet van uit dat iedereen dat zo voelt.

CAGE

Avatar

Wel voor mij! En de reden is vooral Laurence Fishburne. Soms zie je weleens films met hem erin en dan denk je niks bijzonder, maar juist Laurence geeft de films, waarin hij in meespeelt, een extra tintje. Kijk maar naar Fled. Goeie actiefilm, nog beter door Fishburne. In Just Cause vond ik hem ook uitblinken, en vooral in Higher Learning. Dus ik zit vanavond zeker voor de buis. En trouwens aan de mensen die de schotel bezit. Denk aan de Oscars op Pro 7. Is vanacht na twalven. Moet even op teletext kijken om hoelaat precies. Aardig weekendje weer. Ook morgen Alive. Wil ik ook zien. Dus genoeg goede dingen om voor thuis te blijven. 8-)

Mr. Scotch

Avatar

Als scheldwoord voor negers gebruikten wij in Nederland het woord nikker natuurlijk afgeleid van nigger.
Neger daarintegen is net zomin een scheldwoord als negro in het engels. Natuurlijk zijn er altijd nog nettere woorden, zoals afro-american, negroide persoon etc.
Maar goed, over de film.
Ik vind het wel een goede, maar wel een beetje moralistische film. Wat op zich geen probleem hoeft te zijn, maar het is niet heel subtiel erin verwerkt maar een beetje dik af en toe.
De Hughes brothers vonden hem te soft, geen realistische afspiegeling van hoe rauw het leven in de ghetto echt was en besloten daarop Menace II Society te maken. Vandaar dat de vergelijking nog weleens word gemaakt.