Fist Fight (2017)

After school. Parking lot. It's on.

Nietszeggende, pijnlijk ongrappige komedie demonstreert wat je niet moet doen in dit genre.
play

4,6 details

  • 91 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
91 Min Verenigde Staten

Twee leraren krijgen ruzie als een van hen zijn baan door de ander kwijtraakt. Wat volgt is een hectische dag voor de zwakkeling van de twee, wat tevens de laatste dag van school is. Uiteraard kijkt iedereen naar het gevecht uit, leraar en leerling.

Regie
Richie Keen
Cast
Ice Cube, Kumail Nanjiani, Christina Hendricks, Tracy Morgan, Charlie Day, Dennis Haysbert, Dean Norris, Kym Whitley, Joanna Garcia, Jillian Bell, Autumn Dial, Terence Rosemore, Inder Kumar, Charlie Carver, Elizabeth Keener, Austin Zajur, Alexa Nisenson, Stephnie Weir, Max Carver, Bill Kottkamp, Gordon Danniels.
Release
17.02.2017
Release NL
23.02.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Richie Keen | Cast: Charlie Day (Andy Campbell), Ice Cube (Strickland), Tracy Morgan (Coach Crawford), Jillian Bell (Holly), Dean Norris (Principal Tyler), Christina Hendricks (Ms. Monet), Kumail Nanjiani (Mehar), JoAnna Garcia Swisher (Maggie), Alexa Nisenson (Ally) | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2017

Fist Fight is een duelfilm die er niet omheen draait en het verhaal bondig samenvat in de titel. De slappe leraar Andy maakt één foutje en wordt uitgedaagd door zijn heetgebakerde collega Strickland voor een ouderwetse matpartij op het schoolplein. Prima zo'n verhaal zonder fratsen, zolang het script wat vernuftige humor inzet. Helaas is het niet zo'n feest. Fist Fight laat juist zien hoe je een komedie verpest.

De principes van humor zijn mogelijk nog lastiger te bevatten dan die van drama. Een verrassingsfactor is essentieel, grove grappen zijn vaak effectief en het helpt nog wel eens als er een personage bedot wordt. Zo is de 'running gag' in Fist Fight een getekende pielemuis, geplaatst door een geniepige student vlakbij een onschuldige leraar. Dit wordt hilarisch, zou je denken. Deze momenten zijn echter even voorspelbaar en humoristisch als brieven van de belastingdienst. Toch blijven de filmmakers hun stinkende best doen om verrassend te zijn. Met paarden die door de gangen rennen en leraren meesleuren, scheldende kinderen of een lerares die spontaan deelt hoe ze studenten in haar gedachten uitkleedt. Afgezien van een sterk acteermomentje hier en daar, zijn deze scènes pijnlijk ongrappig. De oorzaak? Een ernstig gebrek aan context.

alle artikelen (4)

Fist Fight Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Paulusie

"...Zonde van je tijd...."

Fist Fight

acties