Why Him? (2016)

Of all the guys his daughter could have chosen...

James Franco en Bryan Cranston vormen een aardig contrast als aanstaande schoonzoon en schoonvader die er nogal verschillende levensstijlen op nahouden.
play

5,2 details

  • 111 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
  • Cambodja
111 Min Verenigde Staten

Een man gaat samen met zijn familie op bezoek bij zijn studerende dochter. Om haar aandacht te krijgen, moet hij de strijd aangaan met zijn dochters succesvolle, schatrijke vriendje.

Regie
John Hamburg
Cast
James Franco, Bryan Cranston, Cedric the Entertainer, Zoey Deutch, Adam DeVine, Megan Mullally, Keegan Michael Key, Mary Pat Gleason, Casey Wilson, Bob Stephenson, Griffin Gluck, Tangie Ambrose, Andrew Rannells, Jee Young Han, Zack Pearlman, Steffen Dziczek, Lucy Angelo, Steve Aoki, Ramy Youssef, Isabel Dresden, Jacob Kemp, Chris A. Liscomb, Isabelle Menard, Jimmy Badstibner, Alex J. Joseph, Melissa Graver, Juliette B. Reiss.
Release
22.12.2016
Release NL
22.12.2016
Release DVD
19.04.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: John Hamburg | Cast: Zoey Deutch (Stephanie Fleming), James Franco (Laird Mayhew), Bryan Cranston (Ned Fleming), Megan Mullally (Barb Fleming), Griffin Gluck (Scotty Fleming), Cedric the Entertainer (Lou Dunne), Keegan-Michael Key (Gustav), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2016

Ned Fleming woont met zijn liefhebbende vrouw en tienerzoon in een buitenwijk van een stad in Michigan. De familieman runt een drukkerij en is bijzonder gesteld op zijn uithuizige studerende dochter Stephanie. Neds verbazing is dan ook groot als hij tijdens zijn eigen verjaardagsfeestje op behoorlijk confronterende wijze kennismaakt met de nieuwe lover van Stephanie. De eerste ontmoeting met de onorthodoxe gamemagnaat Laird Mayhew is vooral gericht was op bepaalde lichaamsdelen waar doorgaans de zon niet schijnt en die voor het hele bedrijf van Ned op een webcam te bezichtigen zijn. Daarop besluit Stephanie haar ouders en broertje uit te nodigen voor een echt treffen. Laird is een vrije vogel die smijt met geld door zelfs een bowlingbaan voor zijn aanstaande schoonvader aan te leggen en de kerstkaart van de familie op zijn rug laat tatoeëren. Waarom is een slimme zelfstandige jongedame in godsnaam gevallen voor deze onbehouwen flierefluiter? Ned probeert er samen met zijn vrouw en het bioscooppubliek een antwoord op te vinden.

Filmmaker en scenarist John Hamburg, eerder verantwoordelijk voor komedies als Zoolander, twee delen Meet the Parents en Along Came Polly, is niet een man met een verfijnde smaak. Geen punt, want voor alles is een publiek, getuige de vaak behoorlijk smakeloze humor die in het toepasselijk getitelde Why Him? voorbijkomt. Geavanceerde Japanse toiletten die ook nog even de genitale streek plezieren, of woordgrapjes over seksuele handelingen: dat soort werk. In deze mede door Jonah Hill bedachte en geproduceerde komedie zijn er weinig compromissen te vinden. Er wordt vol ingezet op de vele contrasten tussen de keurige, maar vastgeroeste familie Fleming en de vrijbuiter vertolkt door James Franco die werkelijk geen gêne kent en ook al snel de andere leden van zijn aanstaande schoonfamilie weet in te palmen. En ook Ned zelf moet schoorvoetend toegeven dat de nieuwe vriend van zijn geliefde dochter dikwijls het hart op de goede plek heeft. Beschamend blijft de situatie echter wel en dit ongemak is dan ook wat deze in-Amerikaanse komedie bijna twee uur lang moet voorthelpen.

alle artikelen (5)

Why Him? Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Why Him?

acties