Die Hard with a Vengeance (1995)

On a good day he's a great cop. On a bad day he's the best there is.

Reviews (5)

Glennekeeeee

Avatar

Die hard is een klassieker geworden, de opvolger was best leuk maar voelde toch teveel aan als een herhaling van zetten. Die Hard 3 had het geluk McTiernan terug aan boord te hebben en anno 2015 weten we ondertussen dat hij nog altijd Die Hard het best tot leven heeft gebracht. Zowel in het origineel als dit derde deel.

Dat de regisseur terugkwam is niet alleen een pluspunt voor deze film. Ook Bruce Willis speelt hier voor mij persoonlijk zijn beste McClane. Daarnaast is Samuel L. Jackson een heerlijke toevoeging. Die twee samen zijn heerlijk en het had nog beter kunnen uitgevoerd worden want er zijn best nog wat té veel solo momenten van beiden. Ook de uitbreiding van locaties is een verfrissing voor de reeks. Dat Die Hard begonnen is in een simpel appartement was uiteraard fris en sterk maar voor mij is Die Hard niet 'een agent op 1 locatie' maar wel 'Bruce Willis/McClane die een avontuur beleefd dat perfect afgestemd is op het personage'. Die Hard 3 houdt zich dus aan deze visie en brengt non stop actie met amper rustmomenten. Anno 2015 voelt het soms wat aan als pulp maar het is wel een amusante rit. Een psychopaat die het hoofdpersonage bespeelt is natuurlijk niets nieuws maar Die Hard pakt het slim aan om het niet alleen daarom te laten draaien én uiteindelijk meer (of juist minder) te zijn dan dat. Dat de uiteindelijke reden van de badguys nogal cliché is voelt zowel aan als een leuke twist als een goedkope oplossing. Maar het vermindert de pret niet en de actie blijft maar verder razen tot de laatste 10 seconden na.

Misschien is de eerste Die Hard verfrissender, slimmer, completer en iets beter in kwaliteit. Maar deze derde Die Hard is minstens even amusant en biedt een actiefilm aan die qua proportie zelfs in 2015 makkelijk standhoud en qua amusement, acteerprestaties, actie, verhaal (wel nogal plotgaten) schat ik deze film praktisch evenhoog in als het origineel.

8/10

Tarkus

Avatar

En als ik de eerste 2 opnieuw heb bekeken is het logisch dat de derde volgt.
Nog altijd de betere van de 3 voor mij, heb me er opnieuw mee geamuseerd.

Commentaar 2007:
Net als de 2 eerste films is dit ook een prachtige actiefilm met een Bruce Willis en Samuel L. Jackson in een knap samenspel.
Hoewel in deze film meer dialogen zijn dan in de vorige 2, en niet iedereen dit graag heeft, vind ik dat dit toch een meerwaarde geeft aan de film.
Het is ook de film waarin ik Jeremy Irons heb ontdekt, en daardoor ook later meer van hem wou zien, en daar nooit spijt van heb gehad, Irons is een prachtig acteur en is dat nu nog steeds.
Deze film met 3 grote namen is voor mij de beste van de 3 (velen zullen het niet met me eens zijn) en ben nu echt wel benieuwd naar deel 4, maar dat is dus nog effe wachten op de DVD release.
Het kan haast niet anders of ook dat wordt een topper, net als deze film is.

Devil_N

Avatar

Even opsommen:

- Briljante opening.
- Zowaar een sequel die een ander concept durft te gebruiken dan z'n voorgangers.
- Voor een actiefilm een behoorlijk slim plot.
- Goede wisselwerking tussen Bruce en Samuel Smiley face
- Heerlijke bad-guy rol van Jeremy Irons :W
- Katya met haar krommessen :E

Kortom een film die blijft vermaken, hoe vaak je 'm ook ziet. Alleen jammer dat er tig verschillende gecensureerde versies zijn van deze film, en je kunt er bijna altijd wel vanuit gaan dat ze op de TV één van die versies laten zien.

filmsmurf

Avatar

Deze films behoren niet echt toe tot mijn favouriete genre. Die Hard III is hier echter een hele goede uitzondering op. Geinig plot en strakke dialogen. Zeker de moeite van het zien waard.

Zeus: You know this guy Simon we're talking to?

Yeah. I threw his little brother off the thirty-second floor of Nakatomi Towers out in L.A. I guess he's a little pissed at me.

Zeus: You mean to tell me that I'm caught up in all this shit because some white cop threw some white asshole's brother off a roof?

AngelEyes

Avatar

(Veruit) de beste uit de trilogie en zelfs een van m'n favoriete actiefilms. Door het kat-en-muis-spel blijft de vaart er goed in en wordt er bovendien geen tijd verspilt aan plichtmatige zaken die andere actiefilms nog wel eens willen ontsieren. Nee, een actiefilm pur sang, gedragen door het fijne duo Willis/Jackson en een leuke bad guy in de vorm van Jeremy Irons. Dat het in Manhattan speelt is uiteraard ook een pluspunt.
[rating 4]