Daar gaan we weer. Mamma Mia 2 is meer van hetzelfde, maar dat zal de echte fans weinig deren.
play

6,3 details

  • 114 Min
  • Musical
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
114 Min Verenigde Staten

Sophie is zwanger! Duik mee in het verleden van haar moeder en zie hoe die haar zwangerschap beleefde op het fameuze Griekse eiland.

Regie
Ol Parker
Cast
Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Amanda Seyfried, Andy Garcia, Stellan Skarsgård, Lily James, Dominic Cooper, Julie Walters, Cher, Jeremy Irvine, Celia Imrie, Christine Baranski, Omid Djalili, Gerard Monaco, Alexa Davies, Naoko Mori, Josh Dylan, Hugh Skinner, Jessica Keenan Wynn, Anna Antoniades.
Release
20.07.2018
Release NL
19.07.2018
Release DVD
21.11.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Ol Parker | Cast: Lily James (jonge Donna), Amanda Seyfried (Sophie), Meryl Streep (Donna), Dominic Cooper (Sky), Pierce Brosnan (Sam), Stellan Skarsgård (Bill), Colin Firth (Harry), Julie Walters (Rosie), Christina Baranski (Tanya), Andy Garcia (Fernando), Cher (Ruby), e.a.| Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2018

Om maar met het slechte nieuws te beginnen en dus met de deur in huis te vallen: het personage van Meryl Streep is in het vervolg op de musical- en filmhit Mamma Mia! niet langer onder ons. Dus dit keer geen in tuinbroek beltende Meryl aan de kust van een zonnig Grieks eiland. Toch is Streeps Donna het personage waar het allemaal om draait, want iedereen verzucht bijna twee uur lang hoe zeer ze gemist wordt. Het duurt alleen ruim anderhalf uur voordat de multi-Oscarwinnares toch even een ABBA-deuntje mee komt zingen.

De manier waarop Streep toch nog voor een enkele scènes en tijdens de aftiteling in deze tweede Mamma Mia! is verwerkt, is illustratief voor de gekunstelde wijze waarop eigenlijk beide films zijn opgetrokken. Zoals wel vaker het geval is bij zogenaamde jukeboxmusicals is het verhaaltje enkel een vehikel om bekende hits aan elkaar te rijgen. Tien jaar geleden draaide het allemaal om Sophie, een rol van Amanda Seyfried die er maar niet achter kon komen wie haar moeder Donna bezwangerd had. De uiteindelijke conclusie na bijna twintig ABBA-hits was dat ze het ook niet meer hoefde te weten.

alle artikelen (5)

Mamma Mia! Here We Go Again Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Mamma Mia! Here We Go Again

acties