The Fast and the Furious (2001)

When the sun goes down, Another world comes to life

Reviews (6)

Tarkus

Avatar

Deze eerste uit de reeks (nu al 4), vind ik wel een van de beste.
Je hoeft niet eens een raceliefhebber te zijn om dit graag te zien, vermits er toch ook een goed verhaal in zit, dat weliswaar een beetje voorspelbaar is, maar toch boeit van begin tot eind.
Paul Walker en Vin Diesel stelen beide de show, maar ook de wagens zijn vooral een lust voor het oog.
Ik had de film vroeger al eens gezien (evenwel geen recentie geschreven toen) en naar aanleiding van het verschijnen (en ook aankoop) van de 4de film heb ik hem terug bekeken, en vind hem dus nog steeds een goede prent.
Op naar de volgende 3....

bijna2mtr

Avatar

Iedere keer als ik een aankondiging of trailer van deze film zie, denk ik: Ohja, niet gaan kijken.

Jeetje wat een slechte special effects. Juist die car-chase-scenes zijn zó zwaar overdreven dat het niet leuk meer is, terwijl de races nou net het verhaal zouden moeten vormen (die diefstallen en het politiewerk is alleen maar een smoes van de scriptschrijver)

Nou vallen Hot Shots en The Naked Gun weliswaar in een heel ander genre, maar in die films zijn de overdrijvingen nog geniaal leuk! In Fast-Furious gaat het om overdreven onzin. Een voorbeeld: Ik denk dat de filmmakers zich vergist hebben in de play-back speed.

mnsz

Avatar

Muwhahahahha ''kan je deze film ook kijken?'' Sorry dat vond ik echt lachwekkend.
Maar dan even terug op de film: voordat ik m had gezien had ik meervan; seksistische snelle film met alleen maar wijven erin nzo, toen had ik niet veel zin om m te gaan kijken, maar omdat ik toen op vakantie was, op zo'n saaie avond toen ik geen zin had om uit te gaan, was het precies de goede avond om deze film te zien. De film viel opzich nog wel mee, zo erg waren al die seksistische wijven nog niet. Maar deel 2... het is maar gewoon beter als ik daar niks over zeg... Valt eigenlijk ook niks over te zeggen.

Peter2

Avatar

Zoals door anderen al opgemerkt is de verhaallijn 100% afgekeken van de 10 jaar oudere film Point Break. Daarom terecht afgestraft met een lage beoordeling IMDb. Het FT-publiek is kennelijk onwetend of heeft er maling aan en beoordeelt de film onterecht hoog (momenteel 7.1 bij 472 stemmen).

Overigens, als het je niet kan schelen, dat deze film de orginaliteitsprijs zeker niet waard is, en als je zin heb in een avondje pretentieloze vette actie, dan is deze film heerlijk om naar te kijken.

ASHWIN102

Avatar

Vage film. Vooral die ene scene waar dat meisje gaat racen tegen die neger en opeens op een knop drukt waardoor ze in één ruk vooruit schiet. Dat noem ik geen racen meer. Zorg er gewoon voor dat je flink wat flessen onder je wagen hebt liggen en je kan elke race winnen.

De actiescenes waar ze onder de vrachtwagen door rijden vond ik wel leuk gedaan, alleen als je kijkt naar de vrachtwagens hier in Nederland, dan kan er nooit van je leven een auto onderdoor. :D

CAGE

Avatar

If you like cool mid-1950s race cars, this film is a must-see.}: Uhm Sorry I rather pass!
Maar ze hebben wel ergens gelijk. Je moet ervan houden. Het gaat over Dope Rides, fast streetracing junks, and nice ladys ofcourse. En ja na hem een keer gezien te hebben was ie best een leuke Summer feel-good movie. Maar hoef hem niet echt vaker te zien. Je moet er ook in de mood voor zijn, is niet ieder smaak soort film. Maar voor de vrouwelijke fans onder ons is het best een leuk filmpie!8-)