Mandy (2018)

De Italiaanse regisseur Panos Cosmatos levert een film af die aanvoelt alsof je LSD hebt geslikt tijdens een heavymetalconcert.
play

7,1 details

  • 121 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Horror
  • Verenigde Staten
  • België
121 Min Verenigde Staten

In Mandy word je meegenomen naar een bebost gebied in 1983. Je ontmoet Red Miller, een aan lager wal geraakte man die de jacht opent op een religieuze sekte die de liefde van zijn leven heeft omgebracht. De film werd eerder omschreven als een surrealistisch verhaal, vol met heavy metal, bijlen en demonische bikers.

Regie
Panos Cosmatos
Cast
Nicolas Cage, Andrea Riseborough, Bill Duke, Richard Brake, Linus Roache, Olwen Fouere, Ned Dennehy, Line Pillet, Ivailo Dimitrov, Alexis Julemont, Clément Baronnet, Hayley Saywell, Paul Painter, Kalin Kerin.
Budget
$ 6.000.000
Release
19.01.2018
Release NL
14.09.2018
Release DVD
12.12.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Panos Cosmatos | Cast: Andrea Riseborough (Mandy Bloom), Nicolas Cage (Red Miller), Linus Roache (Sand Jeremiah), Ned Dennehy (Brother Swan), Richard Brake (The Chemist), Olwen Fouéré (Mother Marlene), e.a. | Speelduur: 121 minuten | Jaar: 2018

Nicolas Cage is op z'n best als hij iemand zonder remmingen speelt. Zijn filmografie puilt uit van de personages die overmatig drinken, cocaïne snuiven, op een wraakmissie belanden of in blinde razernij om zich heen meppen. Stiekem zijn dát nou juist de rollen waarin je hem het liefst ziet. De acteur is gebaat bij zo min mogelijk dialoog en juist zo veel mogelijk krankzinnigheid. Wat dat betreft is het psychedelische Mandy een heerlijk onvervalste 'Cage-Rage': de halve speelduur zwaait hij in het rond met een vlijmscherpe decoratiebijl en is zijn gezicht besmeurd met het bloed van zijn vijanden.

Het is 1983, ergens aan de westkust van Noord-Amerika (maar om de productiekosten te drukken is de film gewoon opgenomen in België). Midden in de bossen woont houthakker Red Miller samen met zijn vrouw Mandy Bloom, want de twee hebben nu eenmaal niet zo veel op met de materiële buitenwereld. De geliefden slijten hun dagen met dromerig in elkaars armen liggen, filosoferen over de planeten en het lezen van fantasy-pulpboekjes. Dat is overigens meer aan Mandy besteed dan aan de zwijgzame Red.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Mandy Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Mandy

acties