Bruised (2020)

Halle Berry deelt rake klappen uit als MMA-vechtster, maar haar regiedebuut heeft het vizier wat minder scherp staan.
play

5,7 details

  • 129 Min
  • Drama
  • Sport
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
129 Min Verenigde Staten

Jackie "Justice" is een in ongenade gevallen MMA-vechtersbaas die gefaald heeft in het enige waar ze heel haar leven goed in is geweest: vechten. Maar wanneer Manny, de 6-jarige zoon die ze jaren geleden verlaten heeft, weer op de stoep staat, moet Jackie haar eigen demonen zien te verslaan, evenals een opkomend talent in de wereld van mixed martial arts. Daarnaast zal ze alles uit de kast moeten halen om de moeder te worden die haar zoontje verdient.

Regie
Halle Berry
Cast
Halle Berry, Stephen Henderson, Marcella Lentz-Pope, Nikolai Nikolaeff, Shamier Anderson, Adriane Lenox, Will Blagrove, Raw Leiba, Denny Dillon, Lela Loren, Kristoffe Brodeur, Adan Canto, Danny Boyd Jr., Sheila Atim, Shawna Hamic, Melanie Waldman, David Hammond.
Release
12.09.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Halle Berry | Scenario: Michelle Rosenfarb | Cast: Halle Berry (Jackie Justice), Adan Canto (Desi), Sheila Atim (Bobbi Buddhakan Berroa), Danny Boyd Jr. (Manny Lyons Jr.), Adriane Lenox (Angel McQueen), e.a. | Speelduur: 129 minuten | Jaar: 2020

Het is direct duidelijk dat deze film over mixed martial arts (MMA) een feministische insteek heeft en een nieuw perspectief wil bieden. Bruised opent met een montage van vechtende vrouwen en mannelijke commentatoren die zich buigen over de kwestie van vrouwen in deze harde wereld: "Volgens de meeste mensen horen vrouwen niet eens te boksen." Een van die vrouwen is Jackie Justice ofwel Jacqueline, gespeeld door Halle Berry die ook de regie voor haar rekening neemt.

Berry's personage verliest in de openingsmontage een wedstrijd. Erger nog, ze verlaat de ring om aan de klappen van haar tegenstander te ontkomen, wat haar een lachertje maakt. Vier jaar later is ze aan lager wal geraakt. Ze is een schoonmaakster bij rijken en wordt slechts herkend op straat door mannen die haar menen toe te moeten snauwen dat ze vroeger 'hot' was. Met deze start lijkt Bruised wat gemakzuchtig de seksistische vechtsportwereld in het vizier te nemen, maar naarmate de film vordert blijkt het gelukkig interessanter dan dat.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Bruised Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Bruised

acties