DVD RELEASE

Relic (2020)

Everything Decays

Australische horror valt misschien wel het meest in de smaak bij mensen die niet dol zijn op dit genre.
play

6,4 details

  • 89 Min
  • Drama
  • Horror
  • Australië
  • Verenigde Staten
89 Min Australië

'Relic' volgt Edna (Robyn Nevin), een oude weduwe die op een dag vermist raakt. Haar dochter Kay (Emily Mortimer) en kleindochter Sam (Bella Heathcote) reizen af naar hun afgelegen familiehuis om haar te vinden. Hier bevindt zich echter een sinistere aanwezigheid die door het huis spookt en de controle over Edna heeft overgenomen.

Regie
Natalie Erika James
Cast
Emily Mortimer, Bella Heathcote, Steve Rodgers, Robyn Nevin, Christina O'Neill, Catherine Glavicic, John Browning, Jeremy Stanford, Chris Bunton.
Release
25.01.2020
Release NL
20.08.2020
Release DVD
15.01.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Natalie Erika James | Scenario: Natalie Erika James, Christian White | Cast: Emily Mortimer (Kay), Bella Heathcote (Sam), Robyn Nevin (Edna), Jeremy Stanford (Alex), Chris Bunton (Jamie), e.a.| Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2020

Je zou Relic kunnen omschrijven als een horrorfilm voor mensen die niet per se van horror houden. Dat betekent allerminst dat hij behoort tot de zogenaamde categorie van 'elevated horror', waar goed gemaakte horrorfilms met enige inhoud de afgelopen jaren steevast toe werden veroordeeld. Een onzinnig label, want goede horror is er altijd geweest en serieuze thematiek heeft in dit genre altijd een plek gehad. 'Elevated horror' is een marketingterm voor mensen die zich te goed voelen voor horrorfilms, net zoals het o zo serieus klinkende 'graphic novel' is bedacht om mensen die neerkijken op stripverhalen te verleiden. Nee, Relic is in de basis gewoon een vrij traditionele horrorfilm, die enkel in zijn uitvoering opvallend timide blijkt. Daarmee zal hij waarschijnlijk niet enorm in de smaak vallen bij genreliefhebbers die anderhalf uur stevig willen griezelen, maar misschien wel bij kijkers voor wie dat minder prioriteit heeft.

Het Australische Relic is her en der al vergeleken met The Babadook en Hereditary, en tot op zekere hoogte gaat die vergelijking best op. Het betreft namelijk een bovennatuurlijk familiedrama waarin veel van de spanning rust op onderlinge verhoudingen. Het verhaal vangt aan wanneer de alleenwonende weduwe Edna vermist raakt, waarna haar dochter Kay en kleindochter Sam haar woning en de omringende bossen uitkammen om haar terug te vinden. Hoewel het nooit volledig wordt uitgesproken, valt op te maken dat moeder en dochter niet geheel op één lijn zitten, al was het maar omdat Sam haar moeder steeds bij haar voornaam blijft aanspreken. Wanneer Edna na een paar dagen ineens weer opduikt, krijgen de dames geen verklaring voor haar afwezigheid. Wel wordt het Kay al snel duidelijk dat er iets niet helemaal in orde is met haar moeder.

alle artikelen (2)

Relic Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Relic

acties