Deze ijzersterke horrorfilm moet je snel gaan zien: 'Relic'

'Relic' is een Australische horrorfilm die elke liefhebber gezien moet hebben.

Onlangs verschijnen er steeds meer artikelen over films die dankzij de coronapandemie niet de aandacht kregen die ze verdienden. Zo hebben we films als Run en The Guilty al in het zonnetje gezet. Het is nu de beurt aan de sublieme Australische horrorfilm Relic.

Relic is het speelfilmdebuut van regisseur Natalie Erika James, die onlangs al de opnames van haar tweede film Apartment 7A heeft afgerond.

Verhaal
Wanneer de bejaarde moeder Edna (Robyn Nevin) op onverklaarbare wijze verdwijnt, haasten haar dochter Kay (Emily Mortimer) en kleindochter Sam (Bella Heathcote) zich naar het vervallen landhuis van hun familie, waar ze tijdens haar afwezigheid overal in het huis aanwijzingen vinden van haar toenemende dementie.

Nadat Edna net zo mysterieus terugkeert als ze verdween, botst Kay's bezorgdheid dat haar moeder niet wil of kan zeggen waar ze is geweest met Sams ongegeneerde enthousiasme om haar oma terug te krijgen. Terwijl Edna's gedrag steeds vluchtiger wordt, beginnen beiden te beseffen dat een verraderlijke aanwezigheid in huis de controle over haar zou kunnen overnemen.

Pandemie
Het was oorspronkelijk de bedoeling dat Relic bij veel bekende filmfestivals vertoond zou worden. Het ging namelijk in première bij het Sundance Film Festival van 2020, maar enkele maanden erna brak de coronapandemie uit.


Hierdoor werden alle filmfestivals natuurlijk afgelast dat jaar, waardoor Relic een stuk minder aandacht kreeg dan het eigenlijk verdiende.

Ontvangst
De film heeft op Rotten Tomatoes een ijzersterke score van 92% onder critici. Dit is gebaseerd op maar liefst 240 recensies. Uit de publieksscore kun je al makkelijk zien dat de bioscoopgangers meer verdeeld waren over de film. Dit staat namelijk op 52%.


Deze score geeft zeker niet aan dat de film slecht is, maar geeft wel dat het niet voor iedereen is. De beste manier om de film te kijken, is dan ook eigenlijk zonder van tevoren een trailer te kijken. Je bekijkt Relic nu op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair