A View to a Kill

A View to a Kill (1985)

Has JANE BOND met his match? [USA] [withdrawn U.K. one sheet]

Reviews (5)

MovieMazzter

Avatar

Deze film had ik lang geleden al eens gezien uiteraard, maar te lang geleden om een beoordeling achter te laten op dit forum. De gelegenheid dus waargenomen om de film nog eens te bekijken. De lage waarderingen (ook Rotten Tomatoes) zorgden ervoor dat ik er niet veel van verwachtte, Dat bleek gelukkig mee te vallen. Natuurlijk is Roger Moore niet meer de jongste in deze film (het zou zijn laatste worden) en het verhaal van die chips en een kunstmatige aardbeving cq overstroming veroorzaken vind ik nogal vergezocht, maar dat zie je natuurlijk bij meerdere Bond-films. Toch kijkt de film best prettig weg en Christopher Walken als bad guy en Grace Jones als hench-woman doen het gewoon uitstekend. Ook de titelsong van Duran Duran behoort wat mij betreft tot 1 van de beste uit de hele reeks. Al met al niet de beste Bond, eerder onderkant middenmoot maar zeker niet zo slecht als diverse ratings doen vermoeden.
6/10

Olrik

Avatar

A View to a Kill is de laatste film met Roger Moore als James Bond en naar mijn mening ook de slechtste waarin hij dit legendarische personage in speelt.
Het verhaal van deze film heeft me nooit kunnen boeien en de personages ( op Christopher Walken na als de Bad-Guy ) zijn erg saai en eentonig.
Wat mij betreft de slechtste James Bond film die er is en ook zeker een die geen indruk op me heeft achtergelaten.

4,0 / 10

Tarkus

Avatar

De laatste Bond film met Roger Moore in de hoofdrol, en toch wel een goede, vermakelijke film.
Eigenlijk heb ik niet veel toe te voegen aan mijn eerdere commentaar, het is en blijft een prima film.

Commentaar 2011:
Goede actiefilm deze Bond-film met Roger Moore in zijn laatste optreden als 007.
Goede cast ook met vooral Christopher Walken in goede doen, maar dat is hij altijd wel in de rol van het booswicht.
Prachtige actiescènes ook, vooral op het einde van de film, waarvan de poster al wat verraad.

Steve Harwin

Avatar

Dat SFX gedateerd kunnen zijn, neem ik altijd wel voor lief: een goed verhaal met puik acteerwerk en de juiste editing kan mij altijd wel bekoren. Het is pas triest om te zien dat er de laatste jaren steeds meer films zijn die enorm buigen op de modernere SFX; daarvan zie je nu al dat het bagger is en dat, wanneer dit weer gedateerd is, niemand meer naar dergelijke 'oude troep' zal kijken. Daarom kan ik van bijvoorbeeld een film als the Godfather ook na 35 jaar nog steeds genieten.

Ontopic:
Ik ben zelf toch meer een fan van de Connery-films, die leggen de sfeer meer in de buurt van de opzet in de boeken. Wel vind ik Moore een prima Bond voor de opzet die later is gekozen, en waarin Moore min of meer speelt in de stijl van the Saint. Live and let die, Ocopussy, Moonraker en deze vind ik denk ik de beste. Zoals Supagroofa al aangeeft is er veel vaart en variatie in het verhaal en daar houd ik wel van. Verder een goede set schurken met Christopher Walken en Grace Jones en ook een heel goed Bondnummer met Duran Duran: jaren 80 toppertje.

Meninho

Avatar

Redelijke Bond van Moore. Met grote hoogtepunten maar ook dieptepunten.

Hoogtepunten:

Grace Jones is een leuke henchman, gek, gestoort, gevaarlijk.

Christopher Walken Idem ditto als bad guy

De scene in Parijs is schitterend vanaf de eifeltoren. Vooral als je de voorgeschiedenis weet, de parachute jump was eigenlijk niet toegestaan van Parijs.

Laatste hoogtepunt is het gevecht op de goldengate bridge in san francisco.

en dan nu de tegenvallers

Moore is toch echt te oud om geloofwaardig te zijn. Hij liep tegen de 60 aan and it dhows

Tanya Roberts is wel een heel erg saaie Bond girl. straalt niks uit. Ook de scenes met haar zijn te langdradig en nooit echt boeiend, halverwege de film.