The Glimmer Man (1996)

Two good cops. One bad situation.

Reviews (7)

Magalaan

Avatar

In alle opzichten een zeer goede Steven Seagal film die onderhand wel een subgenre op zichzelf is. Er zit een verhaal in. De karakters zijn prima gekozen en gespeeld. De actie scenes zijn niet alleen erg goed maar ook goed gedoseerd, zodat het weliswaar snoeihard maar ook nog functioneel blijft. De finale afrekening is Steven Seagal op zijn best en eentje die je bijblijft. De humor is raak. Stevens voorliefde voor Oosterse wijsheid wordt goed gecontrasteerd door zijn nuchtere partner. Deze film zit in alle opzichten goed in elkaar. Dit is Steven Seagal als de ultieme wraakengel op zijn best.

GREAT martial art fan

Avatar

8ste reactie :

aha ik heb films van Steven Seagal op een of andere manier altijd op gedeeld in bepaalde periodes


je had om te beginnen de eerste periode waar dat je zag dat Seagal nog niet helemaal zijn top niveau van martial art haalde dat waren vooral de eerste 3 films van hem


dan had je de 2de periode waar dat hij juist wel op zijn aller beste was en dat was met de under siege reeks zo en on deadly ground enzo

en dan heb je nu het begin van de derde periode waar dat hij ook wel heel goed is maar op een andere manier enzo kan ik voort praten ...oke the glimmer man is een goede film goede gevechten en zkr een goed eindgevecht ook vroeger hou ik daar zo van maar tegenwoordig van seagal niet meer daarom


een 8 op 10

Driver_hhg

Avatar

Ik vond Seagel eerder ook de bom, maar de films van tegenwoordig zijn niet wat het geweest zijn, jammer. Tot Exit Wounds was het top, de rest werd minder. Het is dan geen eerste klas acteur, but who cares, die actie is dope en die kill kan vechten daar zeg je u tegen....

Voor de peeps die 'm eens in het echt willen ontmoeten. Hij komt naar Zoetermeer toe, daar geeft hij een concert in de Boerderij (Boerderij.org)

Aanvang: 20.30uur
Kosten: €22,50
Reserveren kan bij de tickets service: 0900-3001250

Promo film: http://www.stevenseagal.com/press/epk_640x480a.html

CAGE

Avatar

Films van Seagal zijn amper realistisch. True. Maar dat is het niet. Je kijkt gewoon fout naar films van die man. Weinig mensen vinden hem boeiend en daarom krijgt die altijd van die domme kritieken. Wat Arthaum al zegt : zijn films brengen vaak een boodschap mee. Niet elke film van hem heeft kwaliteit nee. Sinds Under Siege niet meer.Het zou gewoon ook helpen als je je niet gek zou maken over het feit dat ie zijn geld verdient op deze manier. Liever hij dan Paris Hilton bijv. In mijn kinderjaren heb ik altijd genoten van zijn films dus ik zal nooit moeite met die man hebben. Alleen jammer dat ie zoveel slechte films op zijn resume heeft de laatste jaren.

Webjoker

Avatar

Ik geniet altijd weer van films van Steven Seagal. Ook gisteren weer.

Altijd hetzelfde verhaal; net ontslagen politieagent of een politieagent met een verleden neemt het heft in handen.

Het mooie van de films vind ik de gevechten. Het is namelijk helemaal niet vechten wat hij doet. Hij geeft die lui gewoon een pak slaag. Heel af en toe krijgt ie een klap of trap maar dat maakt hem juist bozer en dan vliegen ze helemaal door de lucht. Prachtig!

Chimaera

Avatar

Ik vind films van Steven Seagall wel goed om te kijken, omdat er meestal een (sprituele) boodschap of achterliggende gedachte in zit.
Vaak ook lekker tegen een bureaucratie of 'hogere' macht (denken ze dan) waar hij zich niets van aantrekt en dat vind ik wel goed want ik vind, dat de maatschappij teveel 'opkijkt' tegen mensen in drie-delige pakken met een stropdas, die menen dat ze alles kunnen maken of met mensen kunnen doen, omdat ze geld hebben.

Glimmerman heb ik in de bioscoop gezien en heb de video thuis, vandaar toch een goed punt. 4,8 valt me best tegen, 6,6 is al iets meer maar ik ga dat toch maar eens een beetje opkrikken.

buscemi

Avatar

Ja ik weet het, je kunt het niet echt een acteur noemen. Maar ja hij is wel een van de eerste acteurs die ik heb leren kennen in mijn kinderjaren op de buis. Daarmee bedoel ik dan de oude films van hem heb ik vroeger als klein kind heel vaak zitten te kijken. Nico/Above the law, Hard To Kill, Marked For the Death, Out for Justice.......Daardoor denk ik heeft deze acteur nog steeds veel credits bij mij te goed. Deze film gaat wel.Heeft een beetje weg van de sfeer van Se7en of Kiss the girls. Ik vind de acteur wel stoer, ook al kan die niet echt goed acteren. 8-)