Speak No Evil

Speak No Evil (2022)

Kijk uit voor de Nederlander! Dat is wat deze film duidelijk wil maken.
play

6,9 details

  • 97 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Denemarken
  • Nederland
97 Min Denemarken

Tijdens een vakantie in Toscane raken een Deens en Nederlands gezin met elkaar bevriend. Het klikt zelfs zo goed dat ze besluiten om elkaar na de vakantie nog een keer op te zoeken. Het duurt echter niet lang voordat de reünie uit de hand begint te lopen, als blijkt dat de Nederlanders zich op vakantie anders voordeden dan ze in hun eigen omgeving werkelijk zijn. Het Deense gezin bevindt zich in een benarde situatie in een huis van mensen waar ze zich volledig in hebben vergist en waarvan ze wensten dat ze er nooit binnen waren gestapt…

Regie
Christian Tafdrup
Cast
Fedja van Huêt, Sieger Sloot, Karina Smulders, Hichem Yacoubi, Marius Damslev, Morten Burian, Sidsel Siem Koch, Liva Forsberg, Jesper Dupont, Lea Baastrup Rønne, Adrian Blanchard, Sarina Maria Rausa, Ilaria Di Raimo, Alessio Barni, Ilaria Casai, Martina Barreca, Andrea Benucci.
Release
21.01.2022
Release NL
21.07.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Christian Tafdrup | Scenario: Christian Tafdrup en Mads Tafdrup | Cast: Morten Burian (Bjørn), Sidsel Siem Koch (Louise), Fedja van Huêt (Patrick), Karina Smulders (Karin), Liva Forsberg (Agnes), Marius Damslev (Abel), Hichem Yacoubi (Muhajid), Jesper Dupont (Jonas) e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2022

Amerikanen worden vaak geminacht omdat ze het verschil tussen Denen en Nederlanders niet weten, maar de mannen in Speak No Evil creëren juist een band door te zeggen hoeveel onze naties op elkaar lijken. Nederlander Patrick barst van de rare uitspraken waarvan je je afvraagt: meent hij dit nou echt of loopt hij te fucken? Maar de Deense Bjørn valt snel voor de vleiende woorden van zijn nieuwe beste mattie, als hij met zijn gezinnetje op vakantie is in Italië. En dan nodigen Patrick en zijn vrouw Karin de Denen uit om eens op bezoek te komen in Nederland.

Hoe goed ken je mensen die je op vakantie hebt ontmoet? Zelfs als de klik enorm is, blijft het raar om een vreemde familie een week lang op te zoeken. En eigenlijk zijn Bjørn en zijn vrouw Louise zich daar ook enorm bewust van, maar de nieuwsgierigheid wint het. Vanaf het eerste weerzien bouwen de ongemakkelijke situaties zich op. Tot thriller- misschien zelfs horrorproporties.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Speak No Evil Nieuwsberichten