Forrest Gump (1994)

The world will never be the same once you've seen it through the eyes of Forrest Gump.

Reviews (8)

Moviespecialist

Avatar

Als er een film bestaat die gewoon de beste film ooit gemaakt kan woorden genoemd dan is dat wel Forrest Gump!!!!
Tom Hank's zijn eerste absolute top waar hij dan ook een oscar voor ontving.
Het verhaal van Forrest Gump is zowel boeiend als ontroerend en laat je gewoon je hele leven niet meer met rust.
Dit is een van de weinige films waar ik tranen van in mijn ogen kreeg en die me over vele onderwerpen liet nadenken.
Wat ben ik fan van Forrets Gump!!!!

9.0/10

henkbay

Avatar

Deze film is bedoeld voor een leuke avond, iedereen weet dat je als domme amerikaan die naar het front in Vietnam of Irak gesleept wordt een kans hebt om als een lichamelijk wrak terug te komen en dikke kans dat je vrouw en huis weg zijn

Maar kijk er effe doorheen en inderdaad
Life is like a box of chocolates, you never know what you are gone get.
Maar als je alles negatief benadert dan krijg je zeker niks

chuz

Avatar

Zelfs ik als agnost wordt af en toe doodmoe van dat anti reli gedram. Maar dit keer moet ik het eens zijn met hetisjantje. De kans dat mensen als forest Gump in de goot belanden is in real life duizend keer groter dan dat ze miljonair worden. Alhoewel je jezelf natuurlijk open moet stellen voor kansen, is de kans dat de meeste van die kansen nooit komen groot. Of die kansen blijken toch niet echt kansen te zijn. Acceptatie en het beste maken van wat je dan wel hebt is eerder wijsheid. Met acceptatie kun je je lot aanzienlijk dragelijker maken maar zelfs die houding is in real life geen kansen generator. Maar goed je moet ergens in geloven. In zoverre is dit wel een lekker feel good movie.

Soldier

Avatar

Forrest Gump is een verrasende film, niet een krachtige film maar alles aan deze film klopt, Tom Hanks doet het echt heel goed als Forrest Gump en Gary Sinese is ook uitstekend.

Voor sommigen misschien een saaie film maar wel de moeite waard om een keertje gezien te hebben

Forrest Gump doet mij denken aan de klassiekers van vroeger hoewel ik niet zo goed vind

Heel erg dom dat deze film bij de oscars "Best Film" heeft weggekaapt van The Shawshank Redemption en Pulp Fiction

hetisjantje

Avatar

Ik haat deze film. Dit is een film voor Reagan en Bush stemmers en zweverige babyboomers. De centrale boodschap is zo tergend dat je je afvraagt wat mensen bezielde. Ze hebben het in ieder geval nooit meer over deze film. Wel over Pulp Fiction en de Shawshank Redemption, die het versloeg bij de Oscars als Beste Film. Foutje, bedankt.
De boodschap die deze film uitdraagt is dat het geen verschil uitmaakt hoe hard je werkt of hoeveel talent of verstand je hebt, laat het leven het leven, geloof braaf in god, maak braaf goede vrienden en wees braaf tegen de overheid, en alles komt goed en de American dream wordt waarheid. Een anti-intellectuele film, op de brandstapel ermee die atheisten. Volg je de 'regels' niet, dan raak je gehandicapt en aan de drank, maar zodra je god weer omhelst krijg je weer succes als garnalenvisser. En zo gaat dat maar door. Wat een leugens, deze gelikte verpakking maakt het alleen maar enger.

Fonkmeistah

Avatar

Deze film staat in mijn persoonlijke TOP5. Prachtige en heel aparte film. Mensen die deze film niet mooi vinden, begrijpen duidelijk de essentie niet. Tom Hanks zet een prachtrol neer met zijn nuchtere uitstraling. Zelfs als man zijnde heb ik een traantje moeten wegpinken bij sommige scenes. :X :E

Ook de vriendschap die er ontstaat tussen Gary Sinise en Forrest Gump is mooi verfilmd. Gary behield zijn leven en ging daarna niet als een egoistische klootzak door het leven - vanwege het winstgevende garnalen bedrijf - maar liet Forrest hierin meegenieten)

Stok

Avatar

Bubba is voor mij toch de held van de film!

Anyway, like I was sayin', shrimp is the fruit of the sea. You can barbecue it, boil it, broil it, bake it, saute it. Dey's uh, shrimp-kabobs, shrimp creole, shrimp gumbo. Pan fried, deep fried, stir-fried. There's pineapple shrimp, lemon shrimp, coconut shrimp, pepper shrimp, shrimp soup, shrimp stew, shrimp salad, shrimp and potatoes, shrimp burger, shrimp sandwich. That- that's about it.

wouter79

Avatar

De irritatie die Hanks opwekt, komt volgens mij doordat hij van die over correcte figuren speelt. Zelfs als hij de rol van boef speelt. Hij doet het elke keer wel aardig, maar zo krijg je op een gegeven moment last van overexposure. Ja, robert de niro blijft geliefd, al speelt hij elke keer weer de crook. Maar goed, mensen zien liever de rauwere rollen van de Niro, dan elke keer die brave borst van een Hanks.
Dit neemt niet weg dat het "brave borst zijn" perfect tot uiting komt in Forrest Gump. In mijn ogen een geniale film. De humor die gebruikt wordt is echt spitsvondig. Als humor niet over lijken gaat (bijtende spot) is het heel moeilijk om niet te vervallen in een heel flauw soort humor. Eigenlijk lukt dat alleen door een naief iemand centraal te stellen om de absurditeit van de wereld om hem heen aan te tonen. In deze film lijkt dat perfect. Een juweeltje.