Crypto Boy

Crypto Boy (2023)

5,7 details

  • 103 Min
  • Drama
  • Nederland
103 Min Nederland

Na een ruzie met zijn vader raakt een jongeman verstrikt in de wereld van cryptocurrency, verleid door de grote beloftes van een ondernemer over financiële vrijheid...

Regie
Shady El-Hamus
Cast
Jonas Smulders, Raymond Thiry, Martijn Oversteegen, Aus Greidanus, Hannah van Lunteren, Shahine El-Hamus, Tobias Kersloot, Minne Koole, Kendrick Etmon, Duncan Delano Dorenbos, Sabri Saad El-Hamus, Leny Breederveld, Loes Schnepper, Evrim Akyigit, Yari van der Linden, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Kymani Pinas, Asma El Mouden.
Release
19.10.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Shady El-Hamus | Scenario: Shady El-Hamus en Jeroen Scholten van Aschat| Cast: Shahine El-Hamus (Amir), Minne Koole (Roy), Sabri Saad El-Hamus (Omar), Raymond Thiry (Ger), Jonas Smulders (Danny), Leny Breederveld (Ans), Loes Schnepper (Bertha), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2023

Snel geld verdienen bestaat niet, al zou je er vurig op hopen met het huidige economische klimaat. Door de hoge inflatie verdampt je spaargeld, want van de rente moet je het ook niet hebben. Beleggen rendeert eigenlijk alleen als je er ontzettend veel geduld voor kunt opbrengen. Het ei van Columbus leek lange tijd beleggen in cryptovaluta. Als je al in staat bent iets van de materie te snappen. Maar is dit niet gewoon de nieuwste bubbel die uiteen dreigt te spatten?

Omdat er maar weinigen zijn die de hele handel - en eigenlijk speculatie - in crytomunten snappen, neemt regisseur Shady El-Hamus zich in Crypto Boy niet de moeite om het uit te leggen. Een verstandige keuze, want het verhaal over de Egyptische zoon van een restauranthouder in de Amsterdamse Dapperbuurt tracht niet een spoedcursus crypto te serveren. Maar of het de oplossing is voor financiële problemen?

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Crypto Boy Nieuwsberichten