Resident Evil: Apocalypse

Resident Evil: Apocalypse (2004)

You're all going to die

Reviews (7)

ScatyFan

Avatar

Deze deel is ongeveer even goed als de eerste, de eerste was wel iets spannender doordat ze vast zaten in the hive, maar hier zijn weer meer zombie gevechten.
Ik vond het heel slim bedacht dat ze vast zaten in de stad, zo konden ze nergens heen en was de kans om door een zombi gepakt te worden erg groot.
Ik denk dat ze vaker moeten laten afspelen in plekken waar je moeilijk van kan ontsnappen (vliegvelden, huizen, eng bos, gebouwen ect.)
Maar aan de andere kant heb ik zo'n vermoede dat een zombie horror (vooral bij een game) later zou vervelen in de delen, dus ik vind het dan toch nog wel nettjes gedaan.
Ik vond dat stuk ook erg goed in de kerk, dat soort dingen moeten ze echt vaker doen, jammer dat dat niet was gebeurd met de delen hierna.

jaime91

Avatar

Ik zag deze film altijd als de minste van de hele reeks, maar heb hem zojuist nog eens bekeken en zo slecht is hij eigenlijk niet. Er zit genoeg actie in zodat je je geen moment verveeld. Ook het survivalhorror gedeelte waar de eerste games vooral uit bestonden weten ze goed in deze film te vangen, alleen is dit meer een actie dan een horrorfilm. Daarvoor is ie simpelweg niet eng genoeg. Ook personages als Jill Valentine en Nemesis zien er net zo uit als in de game. Jammer alleen dat Nemesis in de game (resident evil 3) vooral voor enge nagelbijtende spanning zorgde en hier meer een soort van Terminator is. Jill vind ik daarintegen wel goed neergezet.

Prima actiefilm dus met meer en betere actiescenes dan in deel 1. Absoluut geen film waarmee je je zal vervelen maar er zijn betere films in het zombiegenre.

Tarkus

Avatar

Ook deze film opnieuw bekeken, dit keer op blu-ray, en net als bij de eerste film is het vooral het geluid dat hier indrukwekkend is.
Maar natuurlijk is de film in zijn geheel zeer de moeite waard om te bekijken.
Een puike Milla Jovovich zorgt voor anderhalf uur actie, meer nog dan in de eerste film.
Ik kan van deze film, de vorige en zijn opvolgers maar niet genoeg krijgen !!

Commentaar 2005:
Prachtig vervolg op het eerste deel... en als ik het einde van deze film zie, dan denk ik dat er nog wel een deel kan komen... dus... laat maar komen. Is een van de betere actie-horrorfilms, samen met deel 1, van de laatste jaren.

Konami

Avatar

Wat een K*t film, met de hoofdletter K!
Waarom moet men, weer een game verfilming zo graag verneuken? Deel 1 was al slecht, maar vele malen beter dan dit peace of shit...
- Slechte acteurs, (hebben ze ergens in een dump gevonden ofzo.)
- High Tech actie,... hou ik helemaal niet van.
- Verhaal technisch sucked het hard.
- Enkele scenes zijn uit de games gejat, maar dan slechter gevisualiseerd.
- Niks boeide gewoon...
- Paul W.S. Anderson heeft er mee bemoeid... En dat zegt al veel.

Soapy

Avatar

Leuke film moet ik zeggen, weer zo een die mij niet tegen viel. Of dat kwam door de bier vooraf daar ben ik nog niet overuit, maar dat zie ik wel als ik de Dvd koop :9
Ik verwachten er niet veel van, maar qua actie was deze film erg gaaf. Ook het verhaal was opzich boeiend en lijkt best op de game.
Het einde was misschien inderdaad niet helemaal geweldig, maar ja...deed voor mij niet al teveel af aan een geslaagd avondje bios en daar gaat het om T+)

Moviemagic

Avatar

Ik vond de film best aardig. Wel veel onzin erin natuurlijk. Hij was best spannend. Wat ik wel miste was de schrikeffecten die in het spel ook vaak zitten. Verder heeft deel 1 wel een mooiere spanningopbouw. In dit deel hebben we te maken met Alice die meer (genetische) is veranderd in een superheldin. We zien iets teweinig actie van The Nemesis. De meningen zullen wederom gigantisch uiteen lopen. Mijn mening is dat deel 1 inderdaad beter is. Dit deel had beter kunnen zijn, maar toch vind ik dat hij ergens zijn eigen charme heeft.

Spike

Avatar

Hoorde dat deze film nog slechter is dan de eerste, ben een zeer grote fan van de spellen, en zag liever de film zoals de games, dat vond ik nog wel de grootse teleurstelling, maar nu speeld het zich midden in racoon city af en ook nog met de nemesis, en Jill Valentine doet ook nog mee, dat zijn al 3 pluspunten voor mij om naar de film te gaan, en nu maar eens kijken hoe dat uipakt in deze film.