The Fugitive

The Fugitive (1993)

A murdered wife. A one-armed man. An obsessed detective. The chase begins.

Reviews (5)

Olrik

Avatar

Hoewel de meningen over The Fugitive altijd erg verdeelt zijn ben ik erg fan van de film!
De vaart zit er bijna de gehele tijd lekker in en Harrison Ford en zeker Tommy Lee Jones die terecht een Oscar voor beste mannelijke bijrol kreeg spelen op hun best!
Het is een film die ik steeds over en over weer kan zien en die me steeds meer lijkt te gaan boeien.
Verder is het een erg vermakelijke film waarbij U.S. Marshalls in het niks valt.
Zeker een aanrader!

8,0 / 10

Banned

Avatar

Nergens boeiende 'catch me if you can" film met telkens de meest ongeloofwaardige scène na de andere. Harrison Ford doet het oké maar Tommy Lee Jones wil z'n personage veel te stoer neer zetten dan het in werkelijkheid is. Het had interessanter geweest om er een iets vriendelijkere man van te maken... Die baard van Harrison Ford in deze film ? haha. Oké hij had die nodig om af te scheren om minder op te vallen. Maar een arts met zo'n gigantisch luizenbaard zo groot als een oerwoud? Dat heb ik nog nooit gezien? O+ Ook duurt de film dan nog eens net iets te lang en of Harrison Ford z'n vrouw nu vermoord heeft of niet wordt al snel beantwoord in de film. Terwijl het een stuk boeiender was geweest om dat gewoon geheim te houden. Snap niet wat iedereen hier nu zo goed aan vindt. Er zijn tientallen van dit soort loop films en deze film onderscheid zich nergens van deze groep.

Tarkus

Avatar

Het was alweer een hele tijd geleden dat ik deze film nog eens had gezien, maar ik blijf het een uitstekende film vinden.
De 2 hoofdrolspelers, Harrison Ford en Tommy Lee Jones, doen het voortreffelijk in deze spannende thriller, die is gebaseerd op een film uit de jaren '50, maar meer nog op een TV-serie die ik wekelijks volgde in de jaren '60 en waarin David Janssen de rol van Dr. Kimble vertolkte.
Een film die ik iedereen kan aanbevelen.

notReal

Avatar

Deze film kijkt als een spannend boek en ook al weet je de uitkomst: hij blijft (inderdaad) boeien.
Leuk filmweetje over een actiescène: De scene waarin de trein komt aanstormen, botst en ontspoord moest in één take lukken, omdat de ravage ná de scene te groot was om opnieuw te doen. Daarom werden er tig camera's gebruikt en moesten de acteurs hun eigen stunts uitvoeren.
Het is resultaat is een memorabel filmmoment.

Weer kijken dus!

interbob

Avatar

Ik herinner me nog dat ik in mijn jonge jaren elke week zat uit te kijken naar de vervolgserie met dezelfde titel, waarbij de hoofdrol werd gespeeld door ene David Jansen. Ik herinner me hem nog goed met zijn in-droeve ogen van een Cocker Spaniel. Deze man is echter grotendeels de mist ingegaan. Om de afgeleide speelfilm in goede banen te leiden deed men tercht een beroep op enkele zware kanonnen onder de acteurs, met uitstekend resultaat. Topfilm.