op tv

The Beach (2000)

Innocence never lasts forever.

Reviews (9)

Soap

Avatar

Moraal van het film: Toeristen, blijf weg uit mijn geboorteland. Indringers!:P
Nee grapje, daar gaat het film niet over, maar het is wel leuk om Thailand weer te zien in een film. De eiland van 'The Beach' is trouwens niet zo ver van de eiland van de James Bond film 'The Man with the Golden Gun'. Wat betreft de film zelf, is het eigenlijk niets bijzonders. Gewoon mooi beeld en geluid.

crazytiger

Avatar

Ook ik ben het eens met eerdere commentaren dat Leo een acteur is die goed is in de rollen die hij doet. Ik vond bijvoorbeeld de Basketball Diaries een erg sterke film, maar wat ik tot nu toe de beste film van Leo vind is Romeo & Juliet. :W Dit is nog steeds een ontzettend mooie en goede film om te zien. Veel beter dan Titanic die toch wel ontzettend voorspelbaar en afgezaagd is. The Beach heb ik tot op heden nog niet gezien maar dat gaat ik vanavond dan ook zeker doen! :B

rempedaal

Avatar

Naar mijn mening spat hij bij de aviator wel degelijk van het scherm. Ook bij bijvoorbeeld the Basketball Diaries zet hij een dijk van een rol neer en daar is het nog echt een jonkie.

Maar inderdaad, ook Leo heeft wat ondiepe karakters gespeeld. Net als vele andere hele grote acteurs. Leonardo is nog jong, maar ik denk dat als we over twintig jaartjes weer naar hem kijken hij wel bij de groten hoort, wat hij speelt, speelt hij goed. Hij heeft alleen een paar nogal ondiepe rollen gespeeld, maar dat komt misschien omdat veel mensen in hun carriere soms leuke rollen spelen, soms niet, hangt van het aanbod af en van wat de acteur denkt dat goed is voor zijn carriere, toch?

Ik geef Leo tot nu toe het voordeel van de twijfel, ik vind hem goed.

rempedaal

Avatar

Ik vind dit best een mooie film en ik vind Leo toch echt wel een erg goeie acteur. Veel mensen hebben iets tegen Leo door Titanic, omdat dat zo'n mainstream succes was. Maarja, de vraag is hoe serieus je mensen moet nemen die een film afkeuren omdat het een succes is, het is dan niet "cult" genoeg, een te hoog "hollywood" gehalte, blabla. Dit vind ik altijd erg slechte niet te onderbouwen redenen.

Daarbij, los van het feit dat Leo's karakter niet onwijs diep is in Titanic, het verhaal, hoe simpel het ook is, werkt ontzettend goed. Het bouquetreeks effect met goeie acteurs en baanbrekende special effects, is een recept voor een enorm succes in de bioscopen. Ik vond die film geniaal ook al vond ik het verhaal heel ondiep. Je moet een film en de acteurs niet beoordelen op wat ze gedaan hebben in andere films of waar ze aan meegewerkt hebben of hoe diep het verhaal was, maar beoordelen op hun acteerprestaties an sich.

Dat Leo kan acteren bewijst hij hier en heeft hij onlangs ook weer met de Aviator en Gangs of New York bewezen. Het is niet mijn favoriete acteur, maar hij is erg goed in wat hij doet.Leonardo heeft erg veel in zijn mars, altijd al gehad, en zijn prestaties in the Beach zijn daarop geen uitzondering. Ik heb het boek gelezen en vond dit een best aardige verfilming. Sommige elementen zijn heel slecht uitgewerkt qua verhaallijn als je het vergelijkt met het boek, maar ik vind dat Leonardo zijn karakter in ieder geval erg overtuigend neerzet.

(#25/7)

Avatar

Ik had een grote hekel aan leo,"had" want na het zien van deze film zag ik dat die gozer meer kon dan de hoofden van kleine meisjes op hol brengen.
ik vond vooral het stukje leuk dat hij zich voorstelt dat hij in een computerspel zit

(al waren de "special effects" geen special effects te noemen....ik hoop dat ze het express hadden gedaan met een knipoog naar de retro game scene)

Dr. Strangelove

Avatar

Wellicht, beste darkx1986, maar dan krijg jij van mij de Grote On-Grammatica Dag-Award !

On-Topic: Na het zien van Titanic had ik een grote afkeer van Leonardo.
Met een hoog gehalte aan twijfels ben ik dan ook the Beach begonnen te kijken.
Ondanks dat het verhaal niet al te orgineel is en verhaaltechnische niet zo bevredigend is, is het toch geen slechte film.
Mijn Di Caprio afkeer (vooroordeel) is dan ook wat minder geworden...
De film heeft wel zeker spanning, mooie plaatjes, liefde, verraad en dilemma's.
Het is geen standaard product en niet altijd even makkelijk om naar te kijken. Daarnaast is het af en toe zeker wel een interessante film die mijns inziens minimaal een 7 waard is.

_Forumhoer

Avatar

Nee, daar ben ik het niet mee eens. Kijk het is leuk totdat Richard gek wordt en op die mensen moet 'jagen'. Wat mij betreft hadden ze er de hele film wel kunnen blijven. Wat wel weer een ontroerend stukje was, was het laatste; toen hij een mail kreeg van Françoise, ik moest janken gek.

** ik zou hem wel willen kijken maar ik heb geen BBC 1 en hij begint te laat, though ik de volgende dag wel naar school moet natuurlijk.

- Edit JB: spoilertags gezet: let er in het vervolg aub zelf op dat je geen spoilers weggeeft, mijn beste _Forumhoer! -

Meninho

Avatar

Een 5.8 is inderdaad te laag. Ik vond het wel een aardige film, en dan met name het begin is zeer sterk. aan het einde draait de film een beetje door, en vooral die "computergame scene" is volkomen overbodig.

Niettemin vond ik DiCaprio goed te pruimen voor de verandering, en was vooral de soundtrack (die ik nog steeds vaak luister) en de prachtige beelden van Thailand (phi phi islands!!, Phuket) de moeite waard. het boek van Alex garland blijft echter beter. Het ultieme backpackers boek.

De wortel

Avatar

Eerste uur is tie toppie. Prachtige beelden en zeker in t begin zitten er een aantal one-liners in die voor de gemiddelde backpacker als muziek in de oren klinken. Jammer dat men een op zich aardig idee (commune van backpackers "who don't like travelling") op t eind zo enorm afraffen. Ach....alleen al voor de franse meisje (Francoise) ga k m maar weer s n keertje kijken:P. Voor de rest ben k met de meeste wel eens hier: erg ondergewaardeerde film op IMDB.