Snatch.

Snatch. (2000)

Now you see it, now you don't!

Reviews (6)

Tarkus

Avatar

Van alle Guy Ritchie filmen die ik tot nu toe heb gezien is dit wel de beste.
De humor beviel me wel in deze prent, en wordt prima gebracht door de Brits-Amerikaanse cast.
Vooral Brad Pitt zijn rol is hilarisch, maar de ganse cast doet het zeer goed naar mijn mening.
Ik heb me dit keer dus wel geamuseerd met een Ritchie prent, hopelijk gebeurt dat ook met zijn laatste ('Sherlock Holmes') die ik zeker wens te zien.

Soap

Avatar

Dit is gewoon een leuke film met typische Engelse humor: veel sarcasme en hyperbolen (tegenovergestelde van Monty Pythons understatements). Na Lock Stock the f***cking lot gezien te hebben had ik veel verwachtingen van deze film, maar was wel uiteindelijk een beetje teleurgesteld. Lock Stock was van de twee wat meer origineler en sfeervoller met de simpele setting en cast. Snatch heeft het meer van zijn actie, alhoewel beide films vlot en hilarisch zijn. Je moet ze eigenlijk allebei zien, het zijn twee verschillende films met dezelfde actie en humor. (En Das Experiment heb ik nog niet gezien, dus het wordt druk vanavond)

Voorbeeld van sarcasme (gaande op vorige ervaringen voor de zekerheid spoilers gezet)
Policeman: What are you doing here?
Turkish: Taking the dog for a walk (Tommy zit achter een hond aan die niet van hun is)
Policeman: What's in the car?
Turkish: Seats and a steering wheel

sjemsjem

Avatar

Eigenlijk zijn LS & 2 SB en deze film vrij identiek. Beide focussen op ogenschijnlijk allerdaagse gebeurtenissen in de engelse onderwereld waarbij een aantal underdogs de grote baas tegen zich in het harnas jagen. Daarop volgt natuurlijk een hoop hilariteit, doorspekt met engelse humor, een hoop macho mannen die elkaar om willen leggen en onverwachte wendingen. Alleen de setting is net iets anders en de rollen zijn onder de acteurs gerouleerd. Snatch loopt bovendien iets soepeler en beavt grotere namen, maar dat is ook niet raar, ze zullen wel van de vorige keer wat opgestoken hebben. Maar goed, dat maakt geen van beide films minder vermakelijk. [rating 4]

Sjuu

Avatar

Ik heb Snatch voor het eerst bij iemand thuis gezien, maar toen moest ik halverwege weg, maar dat vond ik toen niet zo ontzettend erg, aangezien ik de film niet echt volgde.
De film is ook bijna niet te volgen. Naar mijn mening moet je hem minstens 2, 3 keer zien voordat je de personages gaat herkennen en alle grappen ziet en snapt.
De tweede keer zag ik hem in de bioscoop (zo'n Comeback van Pathé bioscopen) en ik vond hem geweldig! >Smiley face
Echt serieus, hij is ZO masterlijk!! O+
Ik snap niet dat ik die film nog nooit eerder had gezien! :'(
En nu is de tijd gekomen om Lock&Stock te gaan kijken, want die heb ik verdorie nog steeds niet gezien!!!! :|

Anyhoezz, :-s MASTERLIJKE FILM!!! T+)

svw

Avatar

Heb hem sinds kort op DVD, absoluut een van mijn favorieten. Lijkt idd veel op Lock stock, maar overduidelijk een grotere productie, met nog betere acteurs. Brad Pitt is ronduit geniaal, Vinnie Jones als altijd erg overtuigend. Brick Top spant IMHO echter de kroon, hoe gemeen en naargeestig kan je een oud lelijk mannetje toch laten lijken (OK, Danny deVito kan er in Batman Returns ook wat van).

Hoewel er zeker invloeden van Tarantino zijn vind ik Guy Ritchie toch zeker een eigen stijl hebben. En dan nog, hoeveel regiseurs hebben overigens wel een echt herkenbare stijl?

shareholder

Avatar

Hi Folks - eens helemaal niet met Bolo noch JB eens B-)
Jottum - is retegoeie film zoals Veronica het zou zeggen.
Tarantinokloon vind enorm meevallen.. qua en wat dan nog (?)
Dit is erg filmisch gemaakt, schopt ook lekker tegen Hollywood aan. Alles veel ruiger en gedurferder en vooral echter - al kijken we dan naar de absolute 'edge' en uitsluitend 'lowlifes'. Het zit vol met humor en grappen. Veel ruige personen, ruige omgevingen, ruig taalgebruik, ruig weer, ruige karakters en ruige events. Kortom ruig Smiley face Verhaal gaat verder nergens over.. maar in trip van scenes en beelden leren we de eigenaardige karakters kennen in hun ditto situaties. Langzaam kom je er dan achter t allemaal met elkaar te maken heb. Ach als je DAT een tarantino-ripp vind - dan moet je dat vooral vinden. Open your mind - en check de cult-hoek in de videotheek eens.
Ik zie Snatch als originele film, origineel gemaakt, origineel vermakelijk. Ik verraad verder niet(s)... A One to Watch T+)