Diamonds Are Forever

Diamonds Are Forever (1971)

The man who made 007 a household number

Reviews (5)

MovieMazzter

Avatar

Niet de sterkste James Bond film in de reeks, maar zo slecht als op sommige websites wordt beweerd is hij ook weer niet. De film begint zelfs erg sterk, maar vlakt snel af. Het script spreekt me niet zo aan. Mr. Kidd en Mr. Wint zijn wel grappig als crimineel duo en Blofeld is niet slecht. Amsterdam komt ook even langs in de film. De film heeft voldoende actie om de aandacht vast te houden. Ik rank deze als film uit de reeks als net ondergemiddeld en kom tot een 6.

jaime91

Avatar

Erg campy Bondfilm, en een gemiste kans gezien het eind van de vorige film On Her Majesty's Secret Service. Ik had gehoopt dat in deze film Bond iets meer wraakbelust zou zijn maar in plaats daarvan slaan ze wel een beetje door wat betreft de komedie. Sean Connery ziet er erg oud uit voor een man van 40, en neemt het in deze film allemaal niet meer zo serieus. Wederom jammer want het was wel verfrissend om hem weer terug te zien naar de teleurstellende rol van George Lazenby. Toch weet Connery het in deze film niet waar te maken.

Bondgirl Tiffany Chase gespeeld door Jill ST.John is niet de allerslimste en loopt zelfs af en toe een beetje in de weg en voegt weinig toe. Charles Gray die eerder de rol van Dikko Henderson in You Only Live Twice vertolkte weet ook niet te overtuigen als Blofeld. En komt niet in de buurt bij de sterke prestatie van Telly Savalas. Blofeld in een jurk had ook niet gehoeven. En ook de dubbelgangers/klonen van Blofeld vind ik onzin en onnodig.

Diamonds Are Forever heeft wel een paar goede actie en achtervolgingsscènes maar verder vind ik de komedie niet lekker werken en vind ik het jammer dat de film daar in doorslaat. Verder overtuigd het script ook niet echt. Minste Bondfilm met Sean Connery wat mij betreft.

JamesBond

Avatar

Goede film.

Heb ook deze opnieuw bekeken op Blu-Ray en moet zeggen dat het beeld en geluid weer erg goed opgeschoond is.

De laatste keer dat ik de film zag kwam ik tot de conclusie dat dit mijn minst favoriete Bond-film is, en die mening is niet veranderd. Wil niet zeggen dat het een slechte film is, maar over het algemeen stelt hij teleur.

Nadat George Lazenby zijn rol als James Bond opgaf na slechts één film, was het opnieuw de beurt aan Sean Connery om Bond te spelen. Hij doet hij nog steeds goed, maar hij is wel een beetje out of character. Hij heeft een aantal goede scènes, maar overtuigen zoals in zijn eerste films doet hij nergens.
Charles Gray als Blofeld is een gemiste kans, niet dat hij het slecht doet, maar hij valt gewoon in het niet bij hoe Telly Savalas de rol speelde. Hij speelt de rol niet met genoeg overtuiging en is daarom ook mijn minst favoriete Blofeld.
Jill St. John speelt één van de minste Bond-girls. Ze komt erg bitcherig over, en als er eenmaal gevaar dreigt is het enige wat ze kan doen gillen.

De film kent een aantal goede scènes. Vooral de achtervolging met het maankarretje vond ik bijzonder amusant. Ook de climax is weer zoals we dat van een Bond-film gewend zijn.

Al met al is 'Diamonds Are Forever' na het geweldige 'On Her Majesty's Secret Service' een teleurstellende film en één van de minste uit de James Bond-reeks.

7/10

Tarkus

Avatar

Voor deze zevende Bond film kroop Sean Connery, na het eenmalige optreden van George Lazenby, nog eens in de huid van James Bond, voor de laatste maal. (Al zou hij dat later nog eens doen in 'Never Say Never Again', maar die film is niet opgenomen in de officiële Bond-serie).
Deze film, 'Diamonds Are Forever', is een van de mindere uit de reeks, het valt trouwens ook op dat de special effects niet grandioos zijn, het lijkt alsof men in de tijd is terug gegaan wat dat betreft.
En let eens op de scène waarin hij op de 2 wielen het steegje inrijdt... hij gaat er op zijn rechterzijde in en komt er op zijn linkerzijde uit !!
Heb deze dus gezien op blu-ray en wat vooral een verbetering is, is het geluid, hoed af voor de mensen van de restauratie.

Commentaar 2011:
Sean Connery's laatste (officiële) Bond vertolking in deze film.
De prent is redelijk, maar niet overweldigend, en je merkt dat Connery er niet veel zin meer in heeft.

Meninho

Avatar

Met afstand de minste van Sean Connery deze, ondanks een bezoekje aan Amsterdam Smiley face Deze film komt erg traag bij me over, de twee homofiele bad guys zijn totaal niet geloofwaardig, iig niet als bad guys waar we bang voor moeten worden. Tifany Case is wel een heel erg bang dom vogeltje. Nee, jammergenoeg na het briljante On her majesty's secret service was deze film een absolute tegenvaller, zeker omdat Connery weer terugkwam. Maar zelfs hij lijkt niet geinspireerd bij deze film. Ik denk wel een van de minste Bond films.