The Thing

The Thing (1982)

Look closely at your neighbour ... Trust no-one ... They might be THE THING [UK video box]

Reviews (6)

Shifty777

Avatar

Wat een fenomenale film is dit. De sfeer is vanaf de eerste seconde aanwezig en het is tegelijk spannend. Het verhaal weet continu te boeien, de personages zijn goed en visueel is het te gek.

Het beste vind ik nog het einde en het feit dat Carpenter hier nooit een antwoord op heeft gegeven. Ik zal nooit ophouden hierover te beredeneren en dat vind ik toch heerlijk. De film blijft weken in mijn hoofd plakken elke keer als ik hem gezien heb.

Olrik

Avatar

Een van de allerbeste horrorfilms die we hebben is toch wel de huiveringwekkende The Thing van horrormeester John Carpenter.
De film dateerd uit 1982 en veel mensen zullen hierdoor de special effects niet echt helemaal kunnen waarderen, maar voor begin jaren tachtig waren dit ongelofelijk goede special effects die iedereen veel schrik aanjaagde, maar zelfs nu is The Thing een erg goede en smaakvol geregisseerde horror met erg beangstigende elementen.
Het hele gegeven van dat niemand te vertrouwen is en dat je altijd op je hoede zal moeten zijn is erg goed weergegeven en de personages zijn ook erg interessant en hebben eigen uitlopende karakters wat het allemaal nog specialer en vermakelijker maakt.
Uitstekende film en ik raad iedereen aan om hem te gaan zien!T+)

8,0 / 10

Tarkus

Avatar

Deze film heb ik jaren geleden al enkele malen gezien, toen nog op VHS video.
Maar ik vind hem nog steeds even indrukwekkend als toen.
De film staat al een hele tijd op mijn verlanglijst, maar ik ben blij dat ik heb gewacht tot ie op Blu-ray beschikbaar was.
De beelden zijn nog indrukwekkender en vooral het geluid is subliem.
En de film dateert wel uit 1982, maar de special effects zijn voor die tijd werkelijk zeer goed gemaakt.
Voor de liefhebbers van horror is dit een aanrader van formaat, voor mij is dit Carpenter's beste film ooit.
Ben benieuwd wat de remake gaat brengen die op stapel staat, het zal een huzarenstukje moeten worden om dit origineel te overtreffen. Ik kijk er alvast naar uit.

mcfly_d0ugie

Avatar

Deze film viel me 100%........TEGEN!
De SF waren maar zozo, er zat minder verhaal in dan in een gemiddelde pornofilm en de monster-attacks waren zelfs ver voorbij het onrealistische, absurd en domweg oerdom.
Ik heb diverse slechte horrors gezien en die lijken nu allemaal hoogintelligente films na het zien van dit gedrocht.
Gelukkig heeft iedeen zijn eigen mening, je bent de enige die em nie goed vontt ( van alle reacties) :P:P

emperor

Avatar

Wat een heerlijke film is dit!
Ijskoud de beste horrorfilm ooit gemaakt..er zijn weinig films die mij vroeger zoveel schrik aanjoegen als deze..en alhoewel de special effects redelijk verouderd zijn..ze zijn echt..dus zonder CGI...waar meestal de nepheid nog meer van uitstraalt en waanzinnig veel geld kost...neej,geef mij dan maar dit..veel meer sfeer!
De muziek is gewoon belachelijk goed!
En dan te bedenken dat het een remake is..ik heb het origineel overigens nooit gezien..geen behoefte aan gehad eigenlijk.
[rating 5]

Sasskia

Avatar

Ik heb echt weken mijn hamster niet durven vast houden na het zien van deze film. Maar ja toen was ik 5 of zo. Ik mocht kei veel van onze oppas en ook naar dit soort films kijken maar ik geloof dat dat toch niet echt helemaal goed was voor mij toen. Ik heb nu nog dat ik elke Husky die ik zie lopen een beetje vreemd in zijn blauwe ogen kijk....