The Patriot (2000)

What would you do if they destroyed your home, threatened your family. Where would you draw the line?

Reviews (6)

Bilbo

Avatar

Wow......

Deze film is meeslepend, heeft een geweldig verhaal, geweldige acteurs (Mel Gibson, Heath Ledger, Chris Cooper, Tom Wilkinson) en prachtige beelden van patriotten die vechten voor hun vrijheid. Soms is de film wat cliché, maar dat kan ook komen omdat ik TEVEEL films kijk... Deze beelden worden prachtig aangevuld door de magische muziek van John Williams. De film is zeker wel van het Braveheart-niveau, ook al acteert Gibson nu alleen maar...

8/10!

Tarkus

Avatar

Deze film nog eens opnieuw bekeken, dit keer op blu-ray, wat de film nog mooier maakt.
En ook de extended versie, nog iets langer dan vroeger, maar dat is geen probleem, de film is boeiend van begin tot eind.
Een film op blu-ray bekijk je niet die beleef je !!

Commentaar 2007:
Zeer goede actiefilm, die zich afspeelt tijdens de Amerikaanse Revolutie.
De film doet een beetje denken aan 'Braveheart', vooral de veldslagen, al was die nog bloediger. Maar ook in deze film laat men in de gevechtsscenes niets achterwege.
De locaties zijn bij momenten prachtig.
Mooi verhaal ook en prima acteerwerk van zowel de hoofdrolspelers als de kleinere rollen.
Kortom: een lange maar zeker niet vervelende film. Integendeel, is boeiend van begin tot eind.

Empolino

Avatar

Ondanks dat de Engelsen werden neergezet als harteloze schurken, wat natuurlijk wel grappig is maar waar ik toch met een beetje pijn in mijn hart naar heb moeten kijken Smiley face, vond ik dit een aardige film. Het 'Amerika zal overwinnen'-gehalte is erg hoog en dat begon me toch wel de keel uit te hangen op een gegeven moment. Maar Heath Ledger is zoals altijd weer om van te kwijlen :~, en dat maakt het allemaal weer goed.

swompie

Avatar

Een film die zeer de moeite waard is om te kijken. Tuurlijk wordt de slavernij in deze film prachtig 'gedramatiseerd', bestaan alle convooien die worden aangevallen door de militie maar uit 20 soldaten en wordt de Amerikaanse vlag wel erg vaak prominent in beeld vertoond, maar buiten dat is het een fantastische film. Vooral ook een realistische film waar ook genoeg 'good guys' het leven moeten laten. Het verhaal zit verder goed in elkaar met genoeg actiescenes, maar ook het nodige drama ontbreekt niet. Samen met Braveheart absoluut de beste film van Mel Gibson.

juso

Avatar

Mooie dramafilm in dezelfde stijl van Braveheart en ook met Mel Gibson in de hoofdrol. Gibson speelt Benjamin Martin, een oorlogsheld die het vechten heeft opgegeven om voor zijn gezin te zorgen. Op een gegeven moment breekt de Amerikaanse Revolutie uit en weigert Gibson om mee te vechten met de oorlog. Hij heeft echter een zoon, Gabriel (Heath Ledger), die toch in het leger gaat vechten tegen de wil van zijn vader in. Op een gegeven moment komt het Engelse leger zo dichtbij en lopen de sentimenten bij Benjamin zo hoog op dat hij toch besluit de strijd tegen het Engelse leger aan te gaan. Gibson komt zeer overtuigend over en zet een krachtige rol neer. Minpunt aan de film is wel dat alle Britten worden neergezet als schurken en de Amerikanen als dappere strijders. Maar verder is het is mooie film, die het echter niet haalt bij Braveheart. Cijfer een 8!

Ravaged

Avatar

De actie en acteerwerk zijn best aardig, maar ook ik ergerde me echt kapot aan de torehoge hopen propaganda. Ooooh, wat waren die Engelsen satanistische slechterikken die tijd zeg. En ja, de Amerikanen zagen slaven opeens als gelijkwaardig...


Not.

Brengt toch de film wel omlaag. Met Braveheart had ik er geen moeite mee, maar hier lag het er te dik bovenop. (Komt misschien ook omdat ik meer sympathie voor Schotten dan Amerikanen heb...)