The Good, the Bad and the Ugly (1966)

The Man with No Name Returns!

Reviews (8)

Tarkus

Avatar

Uitstekende western met drie legendarische hoofdrolspelers, waarvan Clint Eastwood ongetwijfeld de bekendste is.
Maar de ganse cast is goed zonder uitzonderingen.
De film is bijna 3 uur lang, alleszins de gerestaureerde versie die ik nu heb gezien, en hier en daar toch een beetje langdradig, maar het uitkijken loont zeker de moeite, de eindscènes is de mooiste die ooit in een western is te zien geweest.
De restauratie is trouwens prachtig uitgevoerd en de blu-ray versie is dan ook een aanrader.

LvH

Avatar

Blijft de nummer 1 film aller tijden. De beelden uit de film zijn top. Vooral in combinatie met de muziek van Moricone. De extreme close-ups en wijdse vlakten.
sommige karakters van Sergio Leone mogen dan wat over the top zijn, dit doet niks af aan het verhaal en de sfeer van de film. En als dat niet genoeg is is het eindduel wel zo vet dat aleen op basis daarvan de film al meteen ieders top tien in zou moeten schieten.

Brosnan

Avatar

Een dikke 10!

De film duurt 180 minuten maar blijft boeien tot de laatste minuut; het verhaal zit goed in elkaar; regisseur Sergio Leone is op zijn best; Clint Eastwood, Lee van Cleef en Eli Wallach spelen de beste rol uit hun leven; de muziek bezorgt je werkelijk kippenvel; de locaties zijn prachtig; en de laatste scene (de shoot-out op het kerkhof) is de mooiste scene die ooit gefilmd is.

Het is dus niet alleen de beste western ooit, zoals hierboven wordt beschreven, het is zelfs de beste FILM ooit gemaakt!

CAGE

Avatar

Godzijdank bestaan er zo een speciale (feest) dagen zoals Hemelvaartsdag, Pinksteren enz. Want als die er namelijk niet waren, sta je er vaak van te kijken welk rotzooi er af en toe op de gewone dagen op tv komt. Zoals laatst Die Another Day en vandaag ook al .. Hou op zeg. Dan kijk je toch liever zo een prachtensembles als deze hier. Ik krijg er in ieder geval niet geneog van. Laatst had ik de duitse versie gekeken op WDR. Was wel beetje vervelend, maar niet echt vervelend om het te missen. Dat jeugdsentiment/klassieker gevoel kan zo aangenaam zijn. Kippevel gewoon.

Rinzwind

Avatar

Een 10 met een griffel. Voor deze film zou je een 11 moeten kunnen geven Smiley face

Uit 1966 en het verhaal plus de sfeer staat nog steeds als een huis. Of deze beter is dan Once Upon a Time in the West? Geen idee. Maar het maakt me niets uit.

Deze film zal nooit vervelen. Ja hij is langdradig maar het is met een reden. Het maakt het verhaal sterker. Het maakt de spanning beter en het maakt de sfeer beter.

Brilliante film.

AngelEyes

Avatar

Voor mij is dit wel dè mijlpaal uit het oeuvre van Sergio Leone en tevens beste western die ik gezien heb. De muziek vind ik net een tikje beter dan die van Once Upon A Time In The West. Vooral het hoofdthema, Ecstacy Of Gold en The Trio zijn fenomenaal.
Daarnaast zijn de drie hoofdpersonages heerlijk gemene en valse outlaws, zoals dat hoort in een western. Ze zorgen voor tal van onvergetelijke scenes. De dialogen tussen Tuco en Blondie, Tuco die pistolen uitzoekt in de wapenwinkel, Angel Eyes die een huis binneloopt, eten opschept èn opeet zonder zijn blik een moment van de man des huizes af te houden, het zijn allemaal scènes die elke keer weer een plezier zijn om naar te kijken.
Is er dan helemaal geen punt van kritiek? Toch wel, de film had wel een kwartiertje korter gekund. Het gedoe met de brug voegt eigenlijk vrij weinig aan het geheel toe en had best ingekort of weggelaten kunnen worden zonder dat de sfeer, want daar draait het in deze film om, aan kracht inboet. Maar verder is dit verplicht kijkvoer, dat helaas op het tv-formaat niet optimaal tot zijn recht komt.
8/10

kiekeboe

Avatar

Voor mij zeker NUMMER 1 WESTERN aller tijden en weet zeker dat er geen betere zal komen.

Mooi hoe de 3 karakters langs elkaar heen lopen, elkaar continu proberen te besodemieteren en uiteindelijk alledrie op hetzelfde uit zijn.
Vooral de scheldpartijen van the Ugly is hilarisch.
En de koelbloedigheid van The Good, clint eastwood, of tewel blondie in de film.
En de killersblik van the Bad.


kan iemand mij vertellen trouwens hoe het komt dat die beeldmateriaal van die spaghetti westerns in die tijd zo scherp zijn, het lijkt zelfs beter dan dvd kwaliteit???

emperor

Avatar

Dit is een prachtige western..het verhaal,de decors,het acteerwerk,waanzinnig goed.
Natuurlijk de muziek,de close ups..de sfeer het landschap de karakters..alles vloeit gewoon samen tot een droom van een avonturen film,in het wilde westen.:W
dit wilde ik vroeger altijd naspelen,dit was mijn ultime voorbeeld van een cowboy verhaal.
(gemaakt in het jaar dat ik geboren werd)
Clint Eastwood is hiervoor gemaakt.
natuurlijk schitterd ook Lee van Cleef als Angel Eyes..