The Untouchables

The Untouchables (1987)

The Chicago Dream is that big

Reviews (5)

Olrik

Avatar

Erg goede en ruwe gangsterfilm die zeker kan worden beschouwd als een klassieker van ongekend niveau!
Naar mijn mening wordt The Untouchables altijd een beetje ondergewaardeerd, maar dit vind ik erg onterecht, want zeg nou eerlijk, wat is er nou mis met deze film????
De acteerprestaties zijn geweldig en Sean Connery kreeg terecht de Oscar voor beste mannelijke bijrol voor zijn onvergetelijke rol in deze film, maar ook Rovert DeNiro die de rol van Al Capone vertolkt is geweldig!
Ook komen er in The Untouchables een hoop onvergetelijke scènes in voor die niet alleen iconisch zijn, maar ook prachtig zijn gefilmd voor die tijd!
Een film om niet te vergeten!

8,0 / 10

swompie

Avatar

Was een redelijke film, maar vooral niet heel bijzonder. Snap ook niet helemaal waarom Sean Connery een oscar heeft ontvangen voor beste bijrol, vond De Niro toch een stuk beter in deze film. Kevin Costner was deze rol ook niet helemaal op het lijf geschreven (beter in Dances with Wolves, Waterworld). Daarnaast toch ook wel geirriteerd aan details (bijv. het niet aanwezig zijn van agenten in DE rechtszaak van de eeuw tegen Capone het het naieve gedrag van Eliot die maar niet wilde begrijpen dat er doden zouden vallen als je Capone probeert op te pakken:}) Daarnaast wel een goede verhaal, mooie jaren 30 sfeer door goede aankleding set/acteurs en een mooi einde! Al met al een 6.

Filmfreak Leo

Avatar

Naar mijn smaak is dit echt een waardeloze film. De personages worden zo 'over-the-top' neergezet, ze hadden er beter een disney-tekenfilm van gemaakt... Als je geinteresseerd bent in de tijd van de amerikaanse maffia dan kan je beter 'once upon a time in america' kopen. In die film krijg je veel serieuzer een deel van het rauwe maffialeven mee. Of kijk 'goodfellas', of 'casino', die spelen wel wat later in de geschiedenis, maar zijn vele malen realistischer. Deze film is echt slecht.

AngelEyes

Avatar

Het ligt er bij deze film een beetje aan vanuit welk gezichtspunt je de film bekijkt. Als je een rauwe maffiafilm verwacht in de lijn van GoodFellas en Scarface dan kom je bedrogen uit. Als je de film meer ziet als politiethriller (met toevallig een maffiabaas erin) dan heb je te maken met een bovengemiddeld goede. Wat dat betreft ligt deze film misschien meer in de lijn van LA Confidential dan GoodFellas en co.

jacq

Avatar

Geweldige film. Niet zozeer het verhaal wat me boeide maar de sfeer en de beelden. Hier vond ik Kevin Costner nog een goede acteur en De Niro geweldig. Zoals hij zich superieur boven iedereen stelt is bijna komisch. En dan die scene met die kinderwagen is beklemmend en tegelijkertijd best wel beangstigend. Je weet dat er iets gaat gebeuren maar je kan je vinger er niet op leggen wat nu precies. Een mooi staaltje van De Palma :Y