Die Hard

Die Hard (1988)

40 Stories Of Sheer Adventure!

Reviews (5)

MovieMazzter

Avatar

Uiteraard deze film al 2 of 3 keer gezien, maar de laatste keer dateerde toch alweer van een fiks aantal jaren geleden en op basis van herinneringen geef ik geen beoordeling aan films op dit forum. De film dus opnieuw bekeken en wat een goede actiefilm blijft het toch ook na ruim 25 jaar. Bruce Willis op zijn best en de film houdt je van begin tot einde aan het scherm gekluisterd. De film leverde natuurlijk een aantal klassieke quotes en bijbehorende shots op die ook anno nu nog perfect aankomen (Welcome to the party pal !). Heerlijke film en een must om te zien. 8/10

Tarkus

Avatar

En nog maar eens opnieuw, goede films als deze morgen wel meermaals worden bekeken.
Altijd leuk om terug te zien...
Deze film was ook mijn eerste kennismaking met de acteur Alan Rickman, die ook zou uitgroeien tot een van de toppers.

Commentaar 2007:
Naar aanleiding van de verschijning van Die Hard 4.0, toch maar de box gekocht met de 3 eerste films.
En ik moet zeggen, heb er geen spijt van, de eerste heb ik net (opnieuw) gezien, en hij is nog altijd even leuk en spannend om te bekijken.
Prachtige actiefilm met Bruce Willis in topvorm.
Hoewel de film al bijna 20 jaar oud is, is hij zeker niet gedateerd, en is het een spektakel van begin tot eind.
Was dus zeer prettig om de film na al die jaren weer eens terug te zien.

CAGE

Avatar

Bruce Willis is een van de betere acteurs, die me gewoon eens in de tijd, volledig verrast door zijn manier van acteren en rollen neerzetten. Voordat ik de films goed beargumenteerde had ik iets met Nicolas Cage. Maar die komt de laatste tijd met niet goede films aan dat je denkt dit is het betere werk. Een Bad Motherfucker die laat zien dat je niet moet sollen met iemand die opgefokt kan raken van de onheil die zich om hem heen afspeelt. Bruce toont al voor T2 aan hoe je moet acteren in een misschien soms overdreven maar blijven boeiende aktiespektakel. Als je kijkt naar de films van nu en naar de sommige goede van toen kan je het overdreven noemen/vinden. Je kan me alleen niet vertellen dat je de films van nu meer aantrekken. Dit zijn toch klassiekers. Ze laten zien hoe het moet. Micheal Bay zou het eens moeten bestuderen. Om maar iemand te noemen.

Biff Tannen

Avatar

Dit is één van mijn favorietste films, en zeker één van de beste aktie films ooit. Bruce Willis was hier gewoon echt cool, en ik raad deze film zeker aan voor mensen die Die Hard 4.0 zo'n geweldige Die Hard film vonden. Als je deel 1 weer gezien heb zie je weer hoeveel er fout iwas aan Die Hard 4. Onder andere is daar John McClane, John McClane niet meer. En ik bedoel deze badguy is zoveel malen koeler dan die sneue badguy van 4!

Arthaum

Avatar

Hahaha wat vet dattie weer op tv is.
Deze film kijk ik al sinds m'n 9e ofzo. Ooit een keer van tv opgenomen, en onderhand de band stukgekeken. Elke maand tot m'n 12e ging ie minstend 2 keer de videospeler in. Ik ken bijna alles uit m'n hoofd haha. Ook leuk is die gast met z'n speed "You missed a bit".
Dit is denk ik wel (een van) de beste actiefilm ooit gemaakt. De special effects zijn prachtig en overtuigend, camera werk is meesterlijk, alles is gewoon goed. Van mij krijgt ie egt een [rating 5] . Ik ga hem zeker weer kijken!!:D:D