Scarface

Scarface (1983)

He was Tony Montana. The world will remember him by another name...SCARFACE.

Reviews (5)

RyanD

Avatar

Een opmerkelijke feit over Scarface was dat de film bij de release in 1983 eigenlijk matig werd ontvangen. Pas decennia later kreeg de film de cultstatus die het tegenwoordig heeft. Voornamelijk door gangsterrappers die de levenscyclus van Tony Montana als maatstaf namen. Hoe je het ook went of keert,d eze film hoort regelrecht thuis in de dvd-collectie. De acteerprestaties, het scenario, de hele 80's vibe die de film heeft maken het een klassieker die door iedereen gewaardeerd wordt.
'Say hello to my little friend!'

Tarkus

Avatar

Ik had deze film nog nooit eerder gezien, maar toen ik las dat ie op Blu-ray zou verschijnen en ik toch een liefhebber ben van Al Pacino heb ik niet geaarzeld deze film in mijn collectie op te nemen.
En ik heb er totaal geen spijt van, dit is alweer een prachtige film, maar meer nog, een sublieme rol alweer van Al Pacino. Werkelijk indrukwekkend wat hij hier weer doet.
Maar niet hij alleen doet het hier uitstekend, ook de andere leden van de cast, met een extra vermelding van Michelle Pfeiffer, Mary Elizabeth Mastrantonio, Steven Bauer en Robert Loggia, doet het voortreffelijk.
Neen, dit is geen film die je in je kast moet houden, af en toe er weer uit nemen en opnieuw bekijken zou ik zeggen.
Hoef ik het nog te zeggen ?? Een aanrader !!!!

Swampman

Avatar

Blijft natuurlijk een klassieker in zijn soort, maar als geheel vind ik hem toch niet meer zo goed als vroeger. Misschien spreekt het eendimensionale personage van Pacino meer aan als je wat jonger bent en genoeg bevrediging haalt uit de 207 (!) fucks
in de film. Probleem wat ik nu een beetje heb met de film is het vreselijk irritante personage dat Tony Montana nu eenmaal is. Het blijft uiteindelijk een wat mager verhaal met natuurlijk wel een aantal zeer vette scenes (de Colombianen en de slotscene) die deze krankzinnige egotrip voor altijd memorabel maakt.

Filmfreak Leo

Avatar

Mooie film. Best lekker ruig. Ik vind het alleen erg jammer dat er niet meer scenes zijn waarin we zien hoe scarface 'op straat opereert'. Ik mis dat in deze film. Ik had graag meer scenes gezien dan alleen die ene scene met die cocainedeal met de maffe colombianen. De film slaat nu een grote stap over en dan mis ik de ruigheid van de drugshandel op straat.
Voor alle duidelijkheid: ondanks bovenstaande kritiek vind ik ik het nog steeds een machtig mooie film. Keiharde scenes, subliem acteerwerk, bergen coke!! haha. Voor alle beginnende filmliefhebbers (de tieners onder ons): KIJKEN!

hetisjantje

Avatar

Goed uitgevoerde gansterfilm met fantastisch acteerwerk. Opvallend dat ik 'em als tiener geweldig vond..maar nu.. zwak verhaal, overbodige film, na de Godfather, Taxi Driver, etc. En opvallend dat de meeste reacties deze film goed vinden om dezelfde redenen dat ik 'em als tiener goed vond - precies de verkeerde redenen. Het is een film over een zielige sukkel - niet een film over een coole one-liners and fuck's spuiende Tony die je ook graag zou willen zijn. Waarom er voor die boodschap bijna 3 uur nodig is.. na 1.5 uur mocht ie ook wel dood.