The Perfect Storm (2000)

The storm is coming.

Reviews (8)

RyanC

Avatar

Hoewel de film al bijna 13 jaar oud is, zijn de visuele effecten toch zeer degelijk voor die tijd. Je kijkt je ogen uit hoe eng een woeste zee eruit ziet met flinke storm. De film zelf is een wat standaard rampenfilm qua plot. Maar de talentvolle invulling van de cast geven de film net iets meer diepgang. Een jonge George Clooney, Mark Wahlberg, William Fichtner en Diane Lane zijn toch niet de minste acteurs om een film mee te vullen.
Al met al een goede film om zo nu en dan terug te kijken.

Sendermen

Avatar

Tja...dat wist ik niet. Hart van Nederland. Ik vind SBS6 de minst relaxte zender van nederland.
De film is wel ok...maar heb de tv nu dus even een half uur uit staan. Prutsers, als je zo lomp een film onderbreekt verdien je het eigenlijk niet dat iemand ooit nog naar je zender kijkt. Er zijn grenzen, en SBS gaat daar overheen.

Een reclameblokje...daar kom ik nog overheen (even naar het toilet) maar een blok Hart van Nederland. Nog erger dan Lingo! :Z

Wat ik maf vind van de film is dat het eigenlijk een 12 steden 13 ongelukken is: je weet dat er wat gaat gebeuren, weet steeds concreter wat er dan gaat gebeuren en dan zit je gewoon te wachten tot het ongeluk dan eindelijk gebeurt. Tot nu toe nog niets onverwachts.

Sjonkomel

Avatar

Deze film is wel degelijk waargebeurd, er zitten wel wat foutjes in, met name in de verloop van gebeurtenissen.
Maar de Andrea gail is wel degelijk gezonken, de namen klopten ook alleen aangezien iedereen op het schip is omgekomen zijn de dingen die in de film voorkomen gebaseerd op historische gebeurtenissen die wel vaker gebeurde op dat soort schepen. De omgekomen para-zwemmer was niet jonesey maar een andere Rick Smiths meen ik. Voor de rest is het een OK film waarbij je niet teveel op de feiten moet letten omdat de makers de feiten ook niet kende maar geprobeerd hebben de realiteit zoveel mogelijk te benaderen. De film is dan ook gebaseerd op het boek van Sebastian Junger wat duidelijk bedoeld is als een soort documantaire en niet als roman. Als zoiets verfilm wordt zal je altijd hollywood trekjes zien in zo´n film. Ook de gebeurtenissen rond de reddingszwemmers zijn waargebeurd al was de helikopter die de zeilers redde een andere dan diegene die neerstortte, en de zeilers zijn ook niet afgezet op het fregat maar op het land, al heeft het fregat wel een deel van de neergestorte helikopterbemanning gered.

Moviemagic

Avatar

Grote namen in een zeer matige film. Het enige echte aantrekkelijke in deze film is het feit dat hij gebaseerd is op een waar gebeurd verhaal. Maar zelfs dan moet je er niet teveel logisch bij nadenken. Het gehalte aan "ware feiten" zal wel erg weinig zijn. De weereffecten zijn leuk om te zien en de cast probeert nog wat uit het slap verhaal te persen, maar erg veel draagvlak voor een leuke film is er niet te vinden.

Claar

Avatar

The Perfect Storm (USA?Duitsland, 2000), van Wolfgang Petersen, met o.a. George Clooney, Mark Wahlberg; imdb 6,2; drama, rampenfilm.

Billy Tyne is de onforuinlijke kapitein van de zwaardvissersboot Andrea Gail, met als thuishaven Gloucester, Massachusets. Hij heeft te weinig vis gevangen en dus hebben hij en bemanning te weinig verdiend. De reder (eigenaar) is ook pissig en dreigt maatregelen te nemen.

Billy Tyle is in zijn eer als (vissers)man aangetast en zint op wraak en eerherstel. Hij rekruteert een aantal mannen, van wie er twee elkaars bloed wel kunnen drinken en een die heel verliefd is, maar het vissen niet kan laten. Zo zien we maar weer dat vissen een mannenaangelegenheid is.

Aanvankelijk zit het hen op hun reis niet mee, ze vangen weinig en allerlei ongelukken vinden plaats. Dat doet Billy besluiten een heel eind verder te varen naar het noorden van de Atlantische Oceaan, 2 weken varen van huis. Daar wil de zwaardvisvangst wel goed lukken. Als ze op weg naar huis worden ze overvallen door een storm (eigenlijk twee) die zijn weerga niet kent; een uniek natuurgebeuren. De vissers staan hun mannetje...

Het verhaal is werkelijk gebeurd. Dat maakt een film meestal aangrijpender en intenser.
Dit soort vissen, zonder net, maar met een heleboel uitgezette lijnen, kende ik niet. Dus, heb ik ook hier weer wat geleerd.
Het natuurgeweld was over het algemeen tamelijk aansprekend, op een paar kleine dingen na. De gevaarlijke reddingspogingen ook. Maar het liefdesverhaal sprak me niet aan.
Ik moest heel in de verte ook denken aan ons eigen nationale vissersverhaal ‘Op hoop van zegen’.

Een redelijk avontuurlijke film, maar niet heel geweldig. Af en toe een beetje spannend, maar voor mij niet werkelijk aangrijpend.

TeeCee

Avatar

Heb hem toendertijd in de bios gezien. Net een 7/10 gegeven. Is best een aardige film om onderuitgezakt (ik noem geen chips of bier Smiley face ) te bekijken.
En het waargebeurde zit hem vooral in dat die "perfect storm" echt is voorgevallen. De rest is er voornamelijk bijverzonnen. Dat staat meen ik nog ook in de aftiteling.
En is dat niet de bekende Hollywood manier. Men pakt een event en neemt dat als uitgangspunt om... Hebben ze toch al ettelijke biljoentjes mee verdiend en das niet gebeurd omdat het concept niet werkt. Smiley face

cyphax

Avatar

Ik vind 't een hele mooie film, of ie nou waargebeurd is of niet :P
Het einde vond ik wel jammer, aan de andere kant is het weer eens wat anders.

Het enige is dat net SBS het weer moet uitzenden en dat verrekte HvN de boel weer moet onderbreken (om het laatste HALF UURTJE daarna uit te zenden).
Ik ga 'm daarom niet kijken, als het een andere zender was geweest (niet-Duits) dus wel. Helaasch.

shareholder

Avatar

Ik zou m niet gaan kijken :N Als je dat toch doet, probeer dan achteraf de titel en de eindscene eens te rijmen (incl. blik in Clooney's ogen). Voor mij is dit bagger op bagger in bagger. Maar okee er is blijkbaar publiek voor, dus toe maar weer :} Eind van film biedt i.e.g. een soort troost. Ik heb zeer ruime fantasie, maar t was voor mij duidelijk dat Clooney deze eind-scene zelf in scenario heeft geeist, hehe, wetende dat de meeste mensen zich kapot hebben zitten ergeren. Dat vind ik dan wel weer ludiek. Zoals vroeger een grote snoepzak een saai kinderfeestje kon goedmaken, zegmaar. Rooster heeft gelijk als hij zegt dat geduld voor deze 'beloning' flink op de proef wordt gesteld ;)