One Flew Over the Cuckoo's Nest

One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)

If he's crazy, what does that make you?

Reviews (6)

nilofarish

Avatar

Erg goede film. De acteerprestaties en het verhaal zijn erg goed in deze film. Jack Nicholson is de beste van de hele cast. En het verhaal is erg mooi,interessant en ontroerend.

Het einde vind ik natuurlijk super zielig. Maar de hele film heb ik me geen een moment verveeld. Het is gewoon zo een goede film omdat het een verhaal is dat je aandacht vasthoudt desondanks er geen actie ofzo in zit. Het spectaculaire van deze film is het verhaal en de acteerprestaties.
Louise Fletcher zet ook een erg goede rol neer als de duivelse zuster Ratched.

Een klassieker die je zeker een keer gezien moet hebben!

Alfredt

Avatar

Na hem de afgelopen 3 jaar een keer of 8 gezien te hebben sla ik hem nu eens een keertje over.... ;)

Maar dat het een aanrader is moge duidelijk zijn. Het valt me trouwens wel op hoe slecht men eigenlijk weet hoe de film afloopt. Velen begrijpen niet waarom de Chief McMurphy dood. Maar McMurphy is een van de laatste patienten ooit die wordt blootgesteld aan lobectomie. Dat is te zien aan de littekens die hij heeft aan zijn hoofd. Aangezien dit zo gruwelijk is wordt hij hij daarom door de Chief gedood.

Ann McDunn

Avatar

Eigenlijk hoef ik alleen maar te herhalen wat de anderen over deze film hebben gezegd GEWELDIG! Ik heb de film in Alkmaar gezien in de bioscoop, en het eerste gedeelte was best lachen, maar aan het eind liep iederen aangeslagen de bioscoop uit, het is een film die je nooit vergeet! Ga vanavond dan ook weer kijken.

Mc Murphy had inderdaad de keus tussen nog een paar jaar gevangenis en de inrichting, en dacht dat het een fluitje van een cent was. Het boek van Ken Kesey is ook de moeite waard.

jacq

Avatar

Jaja zo kunnen we nog wel even doorgaan he? Met films van "good old Jack", zoals hij toch de serveerster voor zich wint et cetera. Maar we moesten toch on-topic blijven. En voor deze film is maar 1 woord voor nodig GEWELDIG. Met deze film heeft hij volgens mij zijn naam voorgoed gesettled als de man met "de grijns" heerlijk. Ook de scene met "de chief" vond ik prachtig (toen Chief weer ging praten). Maar heel veel scenes vond ik goed, kortom een 10 voor de cast, verhaal et cetera.

Berry

Avatar

Dat niemand nog die uiterst geile bakkerstafel fuck met meel dat rondstuift scene heeft aangehaald. 'k Was nog een stuk jonger en dat vond ik wel erg heet moment. En eigenlijk nog steeds wel, misschien een idee om... Ik weet niet of ik 'm ga zien omdat ik 'm nu wel ken, maar het is zeker een aanrader. Ik heb 'm ook gebruikt voor m'n boekenlijst Engels, maar geloof niet dat dat zo de bedoeling was (en of 't op 't boek lijkt). Maar dat maakte niets uit want die tang }: ondervroeg me destijds alleen over MacBeth (juck... Shakespear is echt leuk, maar niet te lezen).
[rating 4]

Claar

Avatar

Het is alweer een tijd geleden dat ik deze film heb gezien. De eerste keer was ik enorm onder de indruk, de tweede keer wat minder.
Het is wel een typische, rebelse, jaren 60/70 film, maar een klassieker.
Prachtig gepeeld door elke acteur. Vooral natuurlijk door Jack Nicholson en Louise Fletcher.
Voor wie hem nog nooit gezien heeft: een must.
Ik heb hem op dvd, dus ik kan kijken wanneer het me uitkomt.