The Ring (2002)

Before you die, you see the ring

Reviews (8)

Steve-O

Avatar

Echt echt écht eng??? :N
Maar wel spannend, het verhaal is zeker beter dan bij de gemiddelde horror, maar échte horror was het nou ook weer niet O+
Naomi Watts speelt wel voortreffelijk en die gil is goed!:Y
'the Ring' krijgt van mij toch echt een 9. Omdat ik een 8 net te laag vind (we kunnen hier geen halve cijfers geven hè..)
Het is dan weer wel een film die je maar 1X kijkt. Dat heb je soms, dan gaat het naar 1 iets toe wat dan DE clue is en dat onthoud je dan erg lang.

geertvdheide

Avatar

Inderdaad een gek sfeertje in de film, wat wel een beetje onder de huid kruipt. De montage vond ik ook wel goed gedaan, met soms hele korte flitsen van gruwelijkheden. Naomi Watts doet het ook goed zoals altijd. Toch is het geen klassieker, een deel van de flim was overdreven en bijna lachwekkend.

Van de Aziatische horror-remakes vind ik deze wel de beste, maar nog steeds is het geen topper.
[rating 3]

wietss

Avatar

Het kan best zijn dat sommige mensen het een slap aftreksel vind van het origineel. IK denk hier echt anders over. Toen ik hem keek was mijn beste maatje het kussen. Nachten heb ik er over na liggen denken en zag ik beelden voor me die ik niet wilde zien. Dus tip: als je van het begin al weet dat je er eigelijk niet tegen kan doe het dan asjeblieft niet. De nachtmerrie's die je er van kan krijgen zijn echt niet prettig. Maar hiermee zeg ik niet dat het een slechte film is. Hij is juist heel indrukwekkend

mov!elover

Avatar

@ Strider: Aidan moest een kopie aan zijn opa laten zien... daar gingen ze naar toe.
Opa moet kopie aan iemand anders laten zien etc.etc...

De "cirkel" (Ring) is dus oneindig Smiley face

Ik vond het een goede film, maar bij dit soort films weet ik nooit welke versie ik moet kijken de USA of de Japanse Smiley face Tis net of je een andere soundtrack aanzet... behalve dat er bij de usa een vage paarden scenario erin geplakt is... en bij de jap versie het gaat om pure evil...

CAGE

Avatar

Ik vind deze film eigenlijk best wel overrated. En dan bedoel ik kwa schrikmomenten. Halverwege de film denk je what the hell is going. Maar aan het einde wordt alles wat duidelijker in verband met Samara en wat er met haar mis is. Als je even de griezelige momenten wegdenkt dan is het best goed gedaan. Toen ik het einde zag met Samara hoe alles wat duidelijker werd dan vond ik de film wel leuk. Het griezelgedeelte mocht alleen wel wat scrikwekkender. Heb trouwens het origineel niet gezien, maar deze is wel ok. Verwachte wel dat er wat meer spanning zou zijn, maar dat ging wel. Ik ben toch meer een thriller liefhebber. Dat horror gedoe mist gewoon wat dat die thrillers dan wel weer hebben.

Lt. Dan

Avatar

Ik heb deze film een tijd geleden gezien, en vond hem best goed. Het is ook meer een moderne goed gemaakte horror/thriller dan een thriller als se7en, SOTLambs denk ik. Qua verhaal lijn is het magertjes, maar dat is ook niet vreemd bij een horror film, het gaat vooral om spanning en schrikken. Ik ben best een paar keer flink geschrokken, en dat kwam bij mij voornamenlijk door de zeer goede sounddesign.
Mensen die hem niet spannend vinden, kijk maar eens met een koptelefoon op redelijk volume, haha

WoUtoMatiC

Avatar

Coole film, lekker spannend.
De japanse versie heb ik nooit gezien.

Het verhaal is eigenlijk heel simpel. Wanneer je de videoband bekijkt sterf je na 7 dagen. Behalve als je een copy van de band maakt en daar iemand naar laat kijken. De band is gemaakt door Samara, die blijkbaar magnetistische krachten heeft. Misschien kan ze ook wel harde schijven formateren Waarom ze het doet? Ik denk dat dat in het volgende deel duidelijker wordt.

jaimyluc

Avatar

Hoi hoi ik heb the ring gezien en ik vond hem echt goed! Het einde is alleen een beetje vreemd als dat meisje uit die put door de tv komt vond ik een beetje raar en er kloppen wel meer dingen niet ik heb hem een paar keer gezien. en die samara is wel een heeel lief meisje om zo te zien!! Ze is alleen een beetje eng haha xx mij :Y