Phone Booth (2002)

Your life is on the line.

Reviews (5)

Tarkus

Avatar

Spotgoedkoop heb ik deze prent op de kop kunnen tikken, en hij is meer waard dan wat ik er voor heb betaald, véél meer.
Het ganse verhaal speelt zich af in en om een telefooncel... hoe kan dat nu spannend zijn zou je denken... kijk en sta versteld !!
Topfilm !!!

Commentaar 2011:
Prachtige film is dit, spannend van begin tot einde.
En een prima cast, Colin Farrell en Forst Whitaker zijn uitstekend, maar wat gezegd van Kiefer Sutherland.. jij ziet hem de ganse film niet (alleen op het einde even), je hoort hem alleen, maar dat is zo overtuigend gedaan dat je er kippenvel van krijgt.
Een van de betere thrillers ooit deze, weliswaar korte, film.

RyanD

Avatar

Ondanks het feit dat de film zich volledig afspeelt op een vierkante meter, was het toch een zeer spannende film. Je ziet niet veel films verschijnen die zo claustrofobisch aanvoelen als Phone Booth.
Colin Farrel past met zijn looks natuurlijk perfect in de rol van arrogante PR-agent en ook Forest Whitaker zet een degelijke acteerprestatie neer als helpende detective. De rol van Kiefer Sutherland is cinematisch wat beperkter, hoewel zijn intelligente 'mindfuck-dialogen' en het anticiperen van Colin Farrel hierop wel de spil van de film vormen.
Al met al een interessante film die het kijken meer dan waard is.

LuCos

Avatar

Ik vond de film beter dan ik eerder had verwacht. Farell speelt hierin echt ontzettend goed. De film is wel een beetje voorspelbaar. (Saw 1 heeft ook ongeveer zo'n sfeer, vind ik. Iemand dreigt hem ook te dode als hij bepaalde dingen niet doet.)

1 Nadeel vond ik wel dat de dader aan de telefoon totaal geen telefoonstem had. Soms verwarde ik die stem met (bijvoorbeeld) een politie agent.
Het idee is niet erg orgineel (vind ik dan), maar het is een leuke film om naar te kijken.

Sasskia

Avatar

Afgaande op de reacties die ik hier zag heb ik de film gekeken, maar ik vond er echt geen moer aan.
Voorspelbaar, vooral het einde, me totaal niet kunnen inleven in de hoofdrolspeler, en ik vond de logica van de film zeer vreemd. Als ik daar had gestaan had ik het wel geweten...

Nee helaas, leuke film om aan te zetten als je iemand op bezoek hebt en toch af en toe wat te drinken moet gaan halen voor hem, maar geen film waar je na 2 uur een droge bek hebt.

AngelEyes

Avatar

Colin Farrell is sterk gecast in de rol van leugenachtig patsertje; zijn gladjakkerige imago is hem deze keer prima van dienst. Sinds Se7en hoeven we niet meer zo onder de indruk te zijn van 'boeten voor je zonden' als motief van een sadistische moordenaar. De premisse van Phone Booth is dus niet echt origineel te noemen, maar dat wordt alleszins goed gemaakt door de setting en de opname in real time. Het levert in ieder geval een spannende en bij vlagen hilarische film op (het gedoe rond de hoertjes die de telefooncel óók nodig hebben). Verder heeft de film precies de goede lengte en is het eind wat tegenvallend.
[rating 4]