Master and Commander: The Far Side of the World (2003)

The Courage To Do The Impossible Lies In The Hearts of Men.

Reviews (8)

Tarkus

Avatar

Ook deze film heb ik nog eens opnieuw bekeken, ditmaal op blu-ray.
En waarschijnlijk hoef ik dan niet te zeggen dat de beelden nog indrukwekkender zijn dan op DVD, en vooral het geluid is fenomenaal.

Commentaar 2010:
Mooie avonturenfilm, met een ijzersterke Russell Crowe.
Ondanks dat de ganse film zich uitsluitend op het schip afspeelt is hij toch nooit saai, integendeel zelfs, ik vind die een van de betere avonturenfilms die zich afspeelt op zee.
Prachtige beelden trouwens van de scènes op de schepen.

Ruwan

Avatar

Master and Commander: Far Side of the World vond ik persoonlijk een erg sterke film..

Maar, het is in mijn ogen een echte film waarbij je het complete verhaal moet volgen..en de verschillende karakters..

Ik denk daarom dat de mensen, die alleen Spektakel, Special effects, en een hoop actie willen.. en verwachten bij deze film ofwel in slaap vallen... ofwel ongeinteresseerd zappen naar een ander kanaal..
Want, dit is zeker geen Pirates of the Caribbean -achtige film...

Mocht je houden van een goed verhaal, geboeid zijn door historie.. dan is het zeker een aanrader!

Succes!

Deweb

Avatar

Inderdaad. Dit is geen actiefilm, dit is een mooi en integer scheepvaartsdrama over alle facetten van de scheepvaart enkele eeuwen geleden met als middelpunt de relatie tussen een kapitein en zijn goede vriend de scheepsdokter.
De film gaat over wederzijds begrip, beslissingen en respect in moeilijke tijden, niet over "weet hij de wereld te redden en ook nog het meisje van zijn dromen te krijgen". Mensen die dat verwachten moeten gewoon nog eens naar Pirates of the Caribbean kijken.

XGH

Avatar

Man wat een K U T film is dit zeg, dit is echt enige film waar ik ooir de bios voor ben uitgelopen. Effect en al is allemala mooi gemaakt, maar het verhaal is saai, film komt te moeilijk op gang, het is gelukkig een tijdje geleden dat ik hem heb gezien in de bios, naja voor mensen die niks te doen hebben, ik raad je aan om een dvdtje op te zetten en voor de mensen diie hem gaan bekijken, veel plezier;)

Jolan

Avatar

Heb deze film net gezien en heb me prima vermaakt ! Gewoon een goed meesleppend verhaal met prima acteer werk. Russell Crowe blijft goed in een leiding gevende rol.

Wat ik trouwens vreemd vond is dat ik met meer afschuw keek naar de operaties aan boord vooral in de opening scene met die jongen dan bijvoorbeeld een film als saw 3 :? Zegt toch wel iets over hoe je gepakt wordt door de film zoals hierboven ergens in een post wordt beschreven.

Lafayette

Avatar

Echt een zeer goede film. Ondergewaard hier.

Je moet natuurlijk van zeevaartfilms houden. Hou je van Horatio Hornblower dan is dit je film!

De personages zijn uitstekend neergezet en tekenen goed de aburde verhoudingen van de maatschappij van die tijd. Een jongen van 12 die in rang hoger is dan een matroos van 40... De belangrijkheid van leiderschap en het gevaar van zwakte. De hardheid van de zee. Russel Crowe acteert prima en doet de jongensboekenheld Jack Aubrey eer aan.

Geweldige acties en een van de weinige films waarbij een zeegevecht zo realistisch mogelijk is uitgevoerd. Dat alles met een uitstekende fotografie.
De openingsscene is geweldig.

Daarnaast is de sountrack een waar genoegen. De wereldvermaarde Yo Yo Ma op de Cello!

Mijn cijfer 8,5

Deweb

Avatar

Jammer dat deze film bij rtl5 wordt uitgezonden.

Waarom? Omdat deze film pas zijn effect bereikt als je hem in één zit bekijkt. De film is namelijk van dermate laag tempo, dat hij je echt moet meetrekken. Je moet erin verzinken, één worden met het beeldscherm. Dán pas begrijp je de film en zul je, vermoed ik, de film kunnen waarderen. Als de film je niet "pakt", dan kun je dat wel vergeten. En met elke keer die reclames tussendoor dus compleet.
Kortom: Als je deze film wilt zien: huur hem of koop hem. Al denk ik dat veel mensen deze film "overrated" zullen vinden, omdat de film nauwelijks actie bevat maar juist gaat over de relatie tussen twee mensen van geheel apparte rangen.

Ik vond hem in elk geval geweldig.

Sengaia

Avatar

Net naar Master and Commander geweest: Mooi uitgesponnen film over het leven op zee. Heel realistisch, leuk verhaal, knap gespeeld, en godzijdank eens geen knievallen naar Hollywood door er toch maar een melodramatisch liefdesverhaaltje in te stoppen:
Dus ook geen Stoere Heldin Die Haar Mannetje wel Staat (die zo op zo'n schip vol mannen constant verkracht worden) of een evile Aartsvijand die de wereld weer eens wil veroveren (oh ja, toch wel, Napoleon, maar die krijg je natuurlijk niet te zien). Knap in elkaar gezette film die erg realistisch overkomt, je moet een beetje fan zijn van oprechte geschiedenisdrama's maar dan krijg je ook dubbel en dwars waar voor je geld.