La meglio gioventù (2003)

The possibilities were endless...

Reviews (6)

13woutie13

Avatar

Voor de 2e keer gezien nu, na een jaartje volgens mij.

En de gebeurtenissen maken nog steeds indruk op me, en ik ging de rol van Giorgia steeds meer waarderen.
Want het is een belangrijk personage in deze film, ze zorgt voor de belangrijkste omkeerpunten in het verhaal.
Ik heb ook meer respect gekregen voor de rol van Nicola, hij blijft altijd positief tegenover zijn dochter, zijn vrouw, zijn vrienden en zijn patienten.
Het is moeilijk om bij deze film niet emotioneel betrokken te raken bij de personages

4.5* voor deze mooie en boeiende film.

p.s. van die 6 uur moet je genieten en niet afschuwen.

Rana

Avatar

Ja, dat (2/3) klopt niet echt. Volgens deze site kwam deel 1 op Ned3, deel 2 op Canvas, en deel 3 weer op Ned3. Volgens mij zijn Ned3 en Canvas beide de mini-serie aan het uitzenden. Op Cinema.nl staat dat er op vrijdag 4 augustus weer een aflevering van La Meglio Giuventú op Ned3 komt, dus ik denk dat die week daarna de laatste komt, aangezien het nu in de gids staat als 4-delige serie. Dat wat uitgezonden wordt op Canvas staat dus los van wat uitgezonden wordt op Ned3. Erg vaag inderdaad, ik snapte er eerst ook niks van..

WizardOfOss

Avatar

Ik kijk hem wel op DVD, in 4 delen komt de film waarschijnlijk totaal niet tot z'n recht. Toen hij vorig jaar in twee delen werd uitgezonden had ik bij het tweede deel toch even een half uurtje nodig om weer helemaal het verhaal in gezogen te worden. Toch jammer dat de publieke omroepen cultuur zo belangrijk vinden dat ze hem ergens vrijdagavond laat programmereren, en niet op een zondagmiddag de film in z'n geheel laten zien.

Voor wie hem nog niet gezien heeft: kijk, geniet en probeer het droog te houden...

jacq

Avatar

Zucht ik zie dat ik niet de enige ben. Video ingesteld op 21.00 uur wat krijg ik gisteravond te zien, grrrrr precies tennis. Nu heb ik geen hekel aan tennis maar dacht fijn in het weekend deel 1 en 2 te kunnen kijken van deze film en nu grrrrrrrrrr. Hoop dat er een DVD is of binnenkort uitkomt, maar dat was nu geloof ik juist de issue, enfin geen zin om terug te lezen, ben ietswat narrig :}

Evito

Avatar

En het bijzondere is, er zit geen echt "plot" in deze film. Het gaat nergens over in het bijzonder en dat maakt het juist zo bijzonder.

Het is heel realistisch. Ik vind het ook mooi hoe het eerst een beetje over Matteo ging, daarna over Nicola, toen kwamen die vrienden ook weer terug in beeld, de film heeft geen vaste hoofdpersoon of hoofdplot, daarom word je ook meegezogen.

Ze zouden hier best een dramaserie van kunnen maken, die telkens andere mensen volgt. Maar een film is ook mooi. Smiley face

anakha

Avatar

Schitterend. Mooi gefilmd, meeslepend en aangrijpend verhaal, prachtige muziek... het boeit van begin tot eind en de film slaagt erin je met iedereen mee te laten leven en voelen.

Bij de meeste films van 3 uur zonder onderbreking (deze duurt 6 uur, maar ik zag 'm de eerste keer in 2 delen, op opeenvolgende dagen) krijg ik ondertussen een keer honger, dorst, hoge nood o.i.d., en ren ik snel even heen en weer naar de keuken of het toilet. Bij deze film niet, ik heb ademloos zitten kijken en heb niet doorgehad hoe lang de film eigenlijk duurde.
Toen het eerste deel was afgelopen was ik bijzonder gefrustreerd dat ik tot de volgende avond moest wachten om het tweede deel te kunnen bekijken. Ik heb deze film een aantal maanden geleden op DVD gekocht, en heb toen 6 uur lang ononderbroken zitten genieten.

Zien!

[rating 5]