Ghost World (2001)

Accentuate the negative.

Reviews (5)

Timme

Avatar

Erg leuke film! Goeie humor en leuke personages maar vergeleken met de Graphic novel van Daniel Clowes klopte de helft niet. Zoals het personage Seymour (Steve Buscemi) heeft in de film een hele grote rol en in het boek heeft hij een super kleine rol. Andersom bij Rebecca (Scarlett Johansson) zij heeft een super grote rol in het boek en een minder groot rolletje in de film, ze lijkt wel een bijfiguur inplaats van de mede hoofdrolspeler.

Verder was het een leuke film.

8/10

filmfreakz

Avatar

Soms heb je wel eens een film waar geen spectaculaire actie in zit of effecten maar gewoon een film die je boeit, ook al weet je niet precies waarom.

gewoon door de leuke niet alle daagse characters waarschijnlijk.
Het is gewoon zo een film die arthouse een goede naam geeft.

Het hoeft allemaal niet raarder dan raar. gewoon toegankelijk raar is ook al genoeg zoals in deze film. Einde is ook erg mooi. Wie droomt daar nou niet van.

Sterker nog ik heb dat ook gedaan. Wil je weten wat ga dan vooral de film kijken. Goed acteer werk leuk verhaal.

swompie

Avatar

Leuke film....zeker geen film waar je dubbel zult liggen, maar meer een film waar je regelmatig een flinke glimlach niet zult kunnen onderdrukken. Vooral dat typetje dat altijd in de winkel langskomt bij Josh (met dat ninja wapen)...echt grappig. Op dat typetje alleen al zou je volgens mij een nieuwe film kunnen baserenSmiley face Verder is de film flink zwartgallig en soms ook wel herkenbaar:Y Toch wel een 'must see' film alleen al vanwege dit genre.....

CAGE

Avatar

Zo ver als jij Mark zou ik niet gaan, maar ik snap wel wat je bedoelt. Enid overdrijft een beetje in de film. Alles wat ze ziet vind ze lelijk, verschrikkelijk, hopeloos. Ze vond net iemand die haar leuk vind, en dan probeert ze hem te ontwijken. Het geeft je niet echt een gevoel alsof je ermee opschiet als je zo zou doorgaan als haar. Nochtans zou je kunnen begrijpen hoe ze zich moet voelen op dat moment. Ze is anders dan andere mensen. En ze voelt zich niet serieus genomen door de rest. Daarom begint ze opeens zo hopeloos te doen. Vandaar dat einde. Wat me wel echt begon nieuwsgierig te maken. Wat zou er nou gaan gebeuren met haar.

Sir Smokalot

Avatar

Tsja, ik kwam er dus echt niet doorheen. De film kon me absoluut niet boeien, terwijl ik erg gecharmeerd ben van Scarlet en al helemaal van Buscemi.
Ik houd op zich ook wel van moeilijke films, ik ben geloof ik niet de gemiddelde consument. Een huisgenoot van me zei dat ik 'm voor de 2de keer moest kijken, dan zou er een wereld voor me open gaan. Misschien morgen dan maar...