Dawn of the Dead (2004)

When the undead rise, civilization will fall.

Reviews (7)

WoUtoMatiC

Avatar

Cult Schmult,
dit is gewoon een leuke tribute zonder de oude film klakkeloos over te nemen. Heeft alles wat je van een horror verwacht; gore, humor, actie en een dom blondje wat met een kettingzaag doormidden wordt gezaagd.

En de rennende zombies?
Het is ook niet helemaal mijn ding, maar in deze film werkt het goed. Het is in in ieder geval een stuk verfrissender dan Romero's zoveelste herhalingsoefening; Land of the Dead.

Crveni_Luk_ukusan

Avatar

Goeie Horror!!!, dat kan je niet vaak zeggen.
Als je gek bent op veel bloed dan is dit een aanrader. Deze film krijgt een plekje in mijn Horror collectie. Ik vind het erg goed gedaan hoor, de hoofdlijnen zijn over het algemeen hetzelfde, de acteurs vind ik gaaf spelen en er zit nog humor in ook (al zullen sommige dit niet zien ).
Wat moet ik nog meer zeggen, de zombies zijn wat fitter als in het origineel. Shit, zeker nog een keer kijken!

Alleen wil ik nog "In the shadow, Planes, trains and automobiles en Igy goes down kijken :( :X

Lobotomykid

Avatar

Kennelijk ben ik de enige hier die deze film als een echte teleurstelling ervoer.

De film heeft geen spanningsopbouw, zodat het mij niet kon schelen wat er met de hoofdpersonages gebeurde. Voegt deze film ook maar één nieuw gegeven aan het orgineel of aan het genre toe? Ja, misschien dat de zombies zich als een kudde stieren voortbewogen, zodat grimeren overbodig was.
Zelfs de zwangere zombie was al eerder vertoond.

De ultieme rip-off! :N

AppleJooz

Avatar

Ik keek pas geleden DotD op TV en daar zag je een stukje van de nieuwe DotD, de ontsnapping uit het huis, waar haar man en kind(??) zombies zijn geworden. Zag er fantastisch uit.
Ik had de oude DotD nog nooit gezien en dacht dat de film al begonnen was, vond het helemaal fantastisch (ik dacht al, wat een mooie effecten voor die tijd :D).
Een pluspuntje, maar tegelijk een minpuntje vind ik dat de zombies zo snel zijn. Het is veel spannender (want ik vond de slome zombies in de oude DotD erg zwak overkomen), maar ik vind ook dat traagheid en houterigheid bij zombies hoort. Ze zijn immers dood.
Bij 28 days later vond ik dat snelle wel bij de ''zombies' horen, want dat waren geen zombies maar besmette mensen.

Sai

Avatar

Alle diepte en de vrij expliciete gore die het origineel had zijn overboord gegooid, om ruimte te maken voor een heel prima actiefilmpje in een horror-setting. Hoewel hij af en toe best spannend is wordt het nergens echt eng, maar dat maakt niets uit omdat de amusementswaarde bijna continu zo hoog is. Door de soepele regie en het script dat met een rotgang rondraast zijn minpuntjes als de platte personages en wat mislukte subplotjes (de zwangere vrouw bijvoorbeeld) zo vergeten.
Eigenlijk is het verschil tussen het origineel en de remake helemaal terug te voeren op de zombies: die van het origineel zijn langzamer, maar laten meer ruimte over voor wat lichte sociale kritiek en vormen meer een aanhoudend gevaar op de achtergrond. De 'nieuwe' zombies zijn snel, zorgen dus uitstekend voor schrikeffecten, achtervolgingsscenes, ratelend afweergeschut en explosies. Dit verschil zorgt er ook voor dat het origineel en de remake echt twee verschillende films zijn, de remake afrekenen op het gebrek aan diepgang ten opzichte van het origineel zou dan ook niet fair zijn. Wil je een wat rustigere film die eigenlijk veel zwaarder is, kies dan voor Romero, wil je met een bak popcorn en wat vrienden een avondje verdoen in de bios, dan is de remake jouw film. 8-.

Mark

Avatar

Ik kon niet wachten om deze remake te bekijken, en hij is gewoon geweldig, een uur na afloop was ik er nog helemaal van in de war
boordevol originele humor afgewisseld met veel stervende zombies, zoals het hoort
de suggestie die in sommige scenes word gewekt maakt bijna dat je even weg wil kijken
ook de zombies zelf hebben meer energie dan normaal en zijn ook veel inventiever dan in menig andere zombie flick
de uitdrukking op het gezicht van Ving Rhames nadat zijn 'buddy' aan zijn eind komt is prijsloos, vooral na het onwijs goede 'spel' wat ze daarvoor hadden gespeeld(killing celebrities), hoe verzin je het ooit.. beste scene van de film als het aan mij ligt
het enigste wat me een beetje tegenviel was de dood van sommige karakters.. ow zo lame en veels te snel

waarom iedereen het btw een remake noemt is me een raadsel... misschien wel door de tagline van het origineel,.. en het daardoor een soort van tegenhanger zijn van Passion of the christ.
als dat zo is.. met recht dan dat hij Passion' van de eerst plek heb afgekicked(USA Box office list)

Romero for president.. lol

Il Padrino

Avatar

Om het geheel weer ontopic te krijgen:

Ik ben best benieuwd naar deze film. Ik heb onlangs het origineel op TV gezien, en vond het wel een gave film, vooral het kleinschalige vond ik interessant. Het draait alleen maar om die vier mensen in het winkelcentrum. Ik hoop dat dat in de remake ook is. Ik hoop alleen niet dat ze vergeten dat de originele DotD zichzelf niet al te serieus neemt, en er dus een flinke dosis humor in zit.

Eigenlijk begrijp ik überhaupt niet waarom er een remake nodig is, ik vond de 1978 versie niet te erg gedateerd over komen. Maar ik begrijp in het algemeen sowieso niet waarom je een goede film zou moeten remaken, doe dat liever met slechte films. Je gaat toch zeker ook geen remake van The Godfather maken?? (I know: bekende namen (of het nou films of acteurs zijn) zijn zeer "bankable"; ze brengen geld in het laatje...)

Al met al wil ik de nieuwe DotD wel een kans geven; een goede zombie-film gaat er altijd wel in :Y