De dominee

De dominee (2004)

Opkomst en ondergang van een maffiabaas (Rise and fall of a mafia boss)

discussie

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

CASINO

Avatar

Mensen hebben geen filmkennis lees ik al weer..

dit is een prima film.. 7/10

Kippie

Avatar

heywoodfloyd "Het enige hoogtepunt in de hele film het vier seconden durende shot waar Chantal Janzen naakt in voorkomt. :~"


Is bodydouble dacht ik...

heywoodfloyd

Avatar

Het enige hoogtepunt in de hele film het vier seconden durende shot waar Chantal Janzen naakt in voorkomt. :~

LuCos

Avatar

SunChaser "Oh ik had t al 2x eerder gezegd :P

Dat krijg je als de film zovaak op tv komt"


Ja, ik lees het :P

Maar.. Ookal vind ik dat je in sommige dingen gelijk hebt, ik vond het zelf wel een leuke film om te kijken..
Maar wat jij zegt is altijd het geval met films die gebasseerd zijn op feiten/waargebeurde verhalen. Kijk maar naar (een heleboel) amerikaanse films. En die films zijn ook niet altijd slecht.

SunChaser

Avatar

Oh ik had t al 2x eerder gezegd :P

Dat krijg je als de film zovaak op tv komt

SunChaser

Avatar

Slechtye film. Die peter Paul heeft de uitstraling van een natte krant, het verhaal is verdraaid, de regisseur durfde zn hoofdpersoon niet eens de naam Bruinsma mee te geven, het hele personage van Chantal Janzen is verzonnen, Mabel zit er niet in en het einde is afgeraffeld

sieb

Avatar

Erg slecht, zeker omdat ze alles heben verdraaid. De Chileen die toch belangrijk was in de organisatie komt er helemaal niet in voor en ook Brilleman is veranderd. En die rol van Janzen is zelfs helemaal verzonnen.

Het is dan ook niet een film die het echte leven van Klaas Bruinsma reflecteert, maar een verhaal rond feiten van hem.

Deweb

Avatar

Hmmm, het acteerwerk was best wel ok (Frank Lammers :D). Het filmwerk ook. Alleen konden ze niets zonder een goed scenario en dat ontbreekt hier werkelijk totaal.

Ik ben dan ook benieuwd naar de Extended Cut die later dit jaar (als miniserie?) gaat worden uitgezonden. Ik hoop dat ze daarin hun tijd beter benutten. Meer achtergrond en minder van de hak op de tak.

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Janzen is wel een lekker wijf...

Film niks bijzonder, aardig....

geertvdheide

Avatar

Vrij matige film. Niet echt heel slecht, maar wel behoorlijk saai. Er gebeurt wel vanalles, maar er zit weinig grote lijn in, geen effectieve opbouw van spanning. Het acteerwerk vond ik ook matig, evenals de dialogen. Ik heb de film wel uitgekeken, maar ik had wel eens de neiging om de tv uit te zetten. Er zijn veel betere misdaad-thrillers, en deze raad ik niet echt aan.

[rating 2]

SunChaser

Avatar

Erg slechte film. Spanningsboog is ver te zoeken en t acteerwerk van die Peter paul is belabberd, geen greintje charisma, wat de echte Klaas wel had.

Marty Feldman

Avatar

Voor degenen die denken dat ze naar een documentaire achtige film gaan kijken is dit een zekere teleurstelling. Deze film is een leuk niemendalletje. " Van God los" over de bende van Venlo sloeg ook nergens op; maar LEEK geloofwaardiger.

SunChaser

Avatar

Erg slecht, zeker omdat ze alles heben verdraaid. De Chileen die toch belangrijk was in de organisatie komt er helemaal niet in voor en ook Brilleman is veranderd. En die rol van Janzen is zelfs helemaal verzonnen.

LuCos

Avatar

Toevallig vandaag nog gezien. Ik zelf vind Nederlandse films altijd wel leuk om naar te kijken, maar je moet er maar gewoon van houden. Een nadeel vind ik wel dat ik soms de mensen niet goed verstond.