Collateral

Collateral (2004)

It started like any other night

Reviews (4)

Glennekeeeee

Avatar

Bij een tweede kijkbeurt is hij me toch iets minder bevallen. de eerste maal vond ik hem ijzersterk en was het een dikke 8, nu toch gemilderd naar een 7. het is niet dat ik het verhaaltje nu voorspelbaar vond omdat ik hem al eens zag want eerlijk gezegd herinnerde ik me er niet te veel meer van qua plot maar nu vond ik het verhaaltje best voorspelbaar. de film moet het dan ook hebben van een uitstekend spelende Cruise en Fox en de chemie tussen hun is meteen ook het sterkste punt van de film. visueel is de film soms een rommeltje, soms zeer gestileerde beelden die schitterend zijn meteen afgewisseld met schokkerige amateuristische beelden. Soms werkte het wel maar vak werd het toch storend. Het einde is wel spannend en ondanks dat het een beetje uit de boot valt met de rest van de film (de rest van de film is een gezapig tempo terwijl de finale dat volledig loslaat) is het wel leuk. misschien had de film het ook nodig om met een goed gevoel te eindigen.

Al bij al een leuke thriller met een sterk spelend duo maar een voorspelbaar verhaal en een rommeltje visueel kan de schitterende muziek de foutjes niet verbergen om van deze film een schitterende thriller te maken.

Tarkus

Avatar

Uitstekende actie-thriller van Michael Mann.
Met een ijzersterke Tom Cruise als de huurmoordenaar en een sublieme Jamie Foxx als de taxichauffeur.
Maar wat opvalt is hoe prachtig beiden op elkaar zijn ingespeeld, ze spelen beiden de pannen van het dak, zelden gezien.
Een hoewel je het hem misschien niet zal verwachten, Tom Cruise als een huurmoordenaar, vind ik dit een van zijn beste rollen die ik van hem al heb gezien.
Verder nog een aardige, weliswaar kleinere, rol van Jada Pinkett Smith, en let op de wel zeer korte verschijning in het begin van de film van Jason Statham, toen nog een relatief onbekende naam in Hollywood, dat is nu wel even anders.
Voor de liefhebbers van Cruise een aanrader deze film, zo heeft u hem nog niet gezien, en ook voor de thriller-actie liefhebbers een prima prent.

Dash

Avatar

Samen met "Heat" een van Michael Mann's beste films. Beide films hebben diezelfde urbane/nachtelijke L.A. sfeer die je in geen andere film zult tegekomen. Mann maakt veel gebruik van zijn digital cams en dat is precies wat we van hem verwachten, vooral na Heat was het lang wachten op een film als deze. dat in combinatie met die muziek is echt om kippevel van te krijgen, zo goed gedaan. En tel daar nog de topacteurs bij op!!

kortom: als je Heat goed vondt en je, net als ik een Michael Mann fan bent, is deze film een absolute must!!

GiLuX

Avatar

My god, gezien in bios... what a waste of time.
deze film gaat he_le_maal nergens over...

huur een taxi en en een camera en je maakt de film zelf beter na.

de samenvatting van deze film zou in spoiler tags moeten omdat dat ook meteen het hele verhaal is.

als je een film wil zien waar bij je brein in zijn geheel kan uitschakelen moet je deze hebben.
als er al iets in gebeurd dan zie je het al 10 kilometer van te voren aankomen.

er klopt ook niets van het verhaal dat er wel is:

grote man valt van minstens 3 hoog met kogel in hoofd en hart midden op het dak van de taxi,
normaal gesproken zit het hele dak dan al in elkaar maar nee, zelfs de enorme lichtbak op de taxi is in zijn geheel onbeschadigd... alleen vooruit heeft rechtsvoor barsten.
ook zou dit zou op zijn minst een paar liter bloed op moeten leveren..
er zitten een paar spatjes op de auto...
word even afgespoeld met een flesje bronwater...
wat is er van terug te vinden?
nee, geen liters bloed op straat,
wel een plasje water... pffffrrttt

tommy schiet midden in een nachtclub aan tafel die trompetist dood...
ze stappen rustig in de taxi daarna, niets aan de hand, niemand zag wat.

zij werkt in zo'n skyscraper van een kantoor gebouw... toevallig is zij de enige persoon aan het werk in het hele gebouw.

politie gaat masaal naar andere nacht club omdat ze denken dat de hitman daar zal opduiken....
nee, ze ontruimen de tent niet eerst maar gaan met getrokken pistool door de menigte heen walsen.... tja, dat geeft rotzooi he...

ze rennen met ze alle schietend door de metro... in L.A. geen mens te bekennen, alsof het in een stad met miljoenen mensen ooit rustig is in de metro... sowieso was er nauwelijk iemand op straat te bekennen in deze film... je zou denken dat L.A. een of ander dorpje in de achterhoek is.


het acteer werk is verder niets mis mee overigens.

6.2 max!