Ocean's Twelve (2004)

You cross one ocean, you face them all

Reviews (7)

MovieMazzter

Avatar

Deze film had ik nog niet gezien in de Oceans reeks en het blijkt dat ik niks gemist heb.
Je kan inderdaad een reeks sterren bijelkaar halen maar zonder goed script en goede regie ben je toch hulpeloos verloren. Wat een matige film !
Crime / comedy is sowieso een lastig genre waar regisseurs vaker hun vingers aan branden. Het begin is al rommelig en chaotisch en je vraagt je af waar het heen gaat. Gedurende de film begon ik mij een beetje te irriteren aan het schijtlollige (Bruce Willis, Julia Roberts, de mooie detective die aanschuift bij de gang....). Het verhaal is domweg niet goed genoeg en je kan nog zoveel sterren op het affiche hebben. Zowel qua crime als comedy slaat deze film de plank totaal mis.
Ik maak er verder niet teveel woorden aan vuil. Als je hem nog niet gezien hebt, sla deze gerust over. Je mist niets.
4/10

meanrat

Avatar

Inderdaad. De film heeft niet echt een vast stramien. Ben door de saaiheid halverwege afgehaakt. Ik dacht, hier hoef ik mijn tijd niet aan te verdoen. Tot zover was het een film die eigenlijk niet over het inbreken zelf ging, zoals het in ocean's eleven wel was. Een groep maakte zich daarin op voor een enorme inbraak. Zoiets verwacht je nu dan weer, met een andere locatie. Maar de inbraken zijn slechts bijzaak. Het gaat meer om de intriges tussen de personages, en die zijn behoorlijk zaaai....

gaap

cag200

Avatar

De film begon wat chaotisch, vond ik. Ocean's 11 leek een beter lijn te hebben dan dit deel.
Dat Zeta Jones erbij komt is echt heerlijk. Julia roberts is zo serieus saai.

Wat een leventje als acteur, beetje reizen naar Amsterdan en Rome, wat aankloten, want zo te zien, echt, doet Brad Pitt alsmaar 'cool' (hij zegt ook wat) en George Clooney blijft toch de meest volwassenen onder de troep. Matt damons onervarenheid spreekt wel, als dief zijnde.

Oceans 12 heeft niet die directe aanpak naar de buit toe die je ziet in deel 1.
En dat meesterdief nigh fox zo even uit zijn hoofd alle laserstralen passeert...nou....want hoeveel tijd had hij er nu voor om te oefenen?

Die acteurs hebben een lollig leventje, hoor.
Loads of Cash..

Sai

Avatar

Terwijl het verhaal belachelijk belachelijk is suggereert het camerawerk dat dit een hyperrealistisch sociaal drama moet zijn. Misschien ligt het aan mijn vooringenomen snobzintuig, maar het werkt voor geen meter. Tevens vallen de meeste grappen plat op hun bek en er zijn een aantal volstrekt overbodige subplotjes en personages. De cast is dan wel weer okay, niet iedereen is op zijn best, maar tis zeker okay, en de muziek is best hip. Wat de film ook nog enigszins redt is een totaal debiele post-moderne plottwist, die zo ontzettend belachelijk is dat ik hem eigenlijk heel erg leuk vond. Vandaar: 6+. Oh, en Famke Janssen had de rol van Zeta-Jones moeten spelen.

reintje

Avatar

Durkie:Ik geef je helemaal GEEN ongelijk over wat je zei , maar ik had het over de acteerprestaties!
Ik vind ook dat julia er soms wat moe en ja lelijk uitzag als ik het zo moet zeggen op het einde van ocean's 12 waar ze naast george clooney zit vind ik haar gezicht er zo lang en utigestrekt uitzien.Maar versta me niet mis,ze is uitgekozen tot mooiste vrouw van de wereld en dat begrijp ik ,ze kan ongelooflijk knap zijn alleen viel ze daar wat tegen op sommige momenten(op gebied van schoonheid niet op acteren!)Misschien heeft dat allemaal te maken met dat ze zwanger was (dat was ze tijdens de opnames toch is het niet?)Maar inderdaad Catherine Zeta-Jones is echt prachtig in de film vooral met haar kortere haren is ze zo fris en ,...gewoon knap!!!En acteren doet ze ook BUITENGEWOON!

reintje

Avatar

Raar maar waar,:Ik vind deze film ECHT stukken beter als de eerste!Het verhaal is meer vermakelijk,het gaat niet altijd over een en hetzelfde onderwerp(waarmee ik niet wil zeggen dat ocean's 11 slecht was ,integendeel!)Maar deze film was zooooo enorm zzààlliigg julia roberts was echt toppie ( zoals al de rest trouwens!maar in ocean's 11 vond ik haar niet "het van het" zoals de rest die toen wel al op niveau waren maar ohoh nu zijn ze allemaal zelfs BOVEN hun niveau , ook zij dus!!)En de komst van Catherine Zeta-Jones is : :W prachtig ze acteerd zo goed en ja...Gewoonweg geen woorden voor !Gewoon kijken en genieten!

Annie

Avatar

Sorry voor de mensen die deze film wél amusant vinden: Wat een onnozele film :S.
Als je dan al half Hollywood in een film zet maak er dan wat beters van dan dit! Ik heb hem vorige week gezien en weet nu al niet meer waar het over ging. Het heeft weinig tot geen indruk op me gemaakt.

De grapjes tussendoor waren wel aardig, en een acteur zien zwemmen in een heldere Amsterdamse gracht was ook wel gieren *waar zijn de fietsen en hopen pleepapier..?* maar verder vond ik het niet al teveel voorstellen.
Helaas, want ik denk dat er heel wat meer van gemaakt kon worden.