Training Day (2001)

The only thing more dangerous than the line being crossed, is the cop who will cross it.

Reviews (5)

Tarkus

Avatar

Toch een beetje minder gegeven dan 4 sterren nu, want bij deze tweede keer dat ik de film zie, is hij dat toch niet helemaal waard.

Commentaar 2007:
Had van deze film wel iets meer verwacht, het eerste uur is langdradig en vervelend, het 2de uur is beter en ook spannender.
De ontknoping is ook goed, maar een topfilm is dit niet van Denzel Washington, ben van hem wel beter gewoon.
Toch een 4 sterren omdat beide hoofdacteurs en een paar bijrollen toch best goed zijn.

GREAT martial art fan

Avatar

Ja man, wat een rare film was dit nu. Maar het was wel zeer verrassend en toch wel erg goed. Inderdaad Denzel in een rol zoals je hem nooit ziet spelen (dat vond ik waarschijnlijk het rarae eraan). Maar eindelijk speelde hij wel erg sterk en zo ook de andere hoofdrol speler Ethan Hawke. Echt het acteerwerk in deze film is zeer goed. De film loopt van de ene kant van the hood naar de andere, daardoor blijf je in spanning en dat is weeral een pluspunt. Ook is het een film die dicht bij de realiteit staat vind ik, dichter althans dan vele andere gangsterfilms. Ik had de hele film door een raar gevoel bij de film, maar toch vond ik hem uitstekend. Ik begrijp ergens wel waarom hij zo'n hoge score krijgt op imdb en ben erg blij dat ik hem eindelijk een keer bekeken heb.

Grtz Kenneth.

chuz

Avatar

Waarom is deze film dan supergoed ? Er is niets mis met het tonen van expliciet / realistisch geweld als dat nodig is om iets zinnigs te vertellen zoals dat gebeurde in bijvoorbeeld "natural born killers" een van de boodschappen in deze film was volgens mij dat als o.a de media geweld als amusement gaan gaan verkopen er met vuur gespeeld wordt.

Geweld dat niet cartoonesk of filmisch maar met opzet realistisch gebracht wordt puur als amusement is voor botterikken.

zinkstar

Avatar

OMG de finale van de film late schiete!
en dan de Jack Nicholson uitbarsting van Denzel Washington missen! Beiden worden helemaal lijp aan het eind van A Few Good Men en Training Day, and guess what? Beiden kregen een oscar voor hun uitbarsting. De eindes van beide films zijn juist het beste wat de films te bieden hebben
lekkere raad bij de hoofdpagina!

Zeer goed opbouwende film die op het einde, ik typ het nog eens, DIE OP HET EINDE helemaal los gaat! T+)

skullsplitter

Avatar

Recentelijk voor het eerst gekeken, schitterende film over de integriteit en de afbrokkeling daarvan naarmate je een mens meer macht geeft, of in ieder geval de schijn daarvan.

Politiewoordvoerder in LA is het een complete verdoening van tijd, en tuurlijk is het heftiger gemaakt dan het is, wat Alonzo in de film doet doet een heel korps over het algemeen nog niet, maar het toont precies hetgene aan waar je als (aspirant) agent mee moet uitkijken, iets waar hier in Nederland erg op gehamerd wordt in de opleiding, en terecht.