Deze 6 oorlogsfilms verdwijnen snel van Netflix

Grijp je kans en kijk ze nog snel.


Maandelijks verschijnen er lijstjes met films die van Netflix verwijderd worden. In maart verdwijnen er drie grote oorlogsfilms van de streamer. Hieronder de films. Grijp je kans en kijk ze nog snel voor ze definitief zijn verwijderd.

The Auschwitz Report (23 maart) (2021)
Regie: Peter Bebjak | Cast: Noel Czuczor, Noel Czuczor, John Hannah, Wojciech Mecwaldowski | Onze recensie
Waargebeurd verhaal van Freddy en Walter, twee jonge Slowaakse joden, die in 1942 naar Auschwitz werden gedeporteerd. Op 10 april 1944, na een nauwgezette planning en met de hulp en de veerkracht van hun medegevangenen, weten ze te ontsnappen. Terwijl de gevangenen die ze hebben achtergelaten, moedig standhouden tegen de nazi-officieren, worden de twee mannen gedreven door de hoop dat hun bewijs levens kan redden. Uitgemergeld en gekwetst banen ze zich een weg door de bergen terug naar Slowakije.


Legionnaire (31 maart) (1998)
Regie: Peter MacDonald | Cast: Jean-Claude Van Damme, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Steven Berkoff, Nicholas Farrell
Bokser Alain Lefevre droomt ervan om met zijn vriendin naar Amerika te emigreren, maar zij wil helemaal niet weg. Alan neemt vervolgens geld aan om een bokswedstrijd te verliezen, maar als hij de wedstrijd toch wint, moet hij vluchten. Het vreemdelingenlegioen lijkt zijn enige optie.


Jakob the Liar (31 maart) (1999)
Regie: Peter Kassovitz | Cast: Robin Williams, Hannah Taylor-Gordon, Éva Igó, István Bálint
Een Joodse winkeleigenaar moet zich melden bij het hoofdkwartier van het getto omdat hij na de avondklok nog buiten was.


Jarhead 2: Field of Fire (31 maart) (2014)
Regie: Don Michael Paul | Cast: Asen Asenov, Daniel Coetzer, Amr El-Bayoumi, Jesse Garcia
De door de oorlog gedesillusioneerde korporaal Chris Merriman krijgt de leiding over een eenheid die de missie heeft meegekregen om een afgelegen kamp nabij Taliban-territorium te bevoorraden. Later blijkt dat ze een veel belangrijkere taak hebben: het helpen ontsnappen van een Afghaanse vrouw die wereldberoemd is geworden vanwege haar verzet tegen de Taliban. Zonder tanks en steun vanuit de lucht moeten Merriman en zijn mannen alles op alles zetten om de vrouw veilig het land uit te krijgen.


Hacksaw Ridge (31 maart) (2016)
Regie: Mel Gibson | Cast: Andrew Garfield, Richard Pyros, Jacob Warner, Milo Gibson | Onze recensie
Het waargebeurde verhaal van Desmond T. Doss, een Amerikaanse legerdokter die weigerde om zwaar gewonde patiënten te laten sterven. Hij kon niet tegen wapens en weigerde er een te dragen, laat staan gebruiken. Doss was de eerste echte dienstweigeraar die een Congressional Medal of Honor kreeg. Dit was vanwege de risico's die hij dagelijks nam om de levens van zijn kameraden te redden.


Der Untergang (31 maart) (2004)
Regie: Oliver Hirschbiegel | Cast: Bruno Ganz, Alexandra Maria Lara, Corinna Harfouch, Ulrich Matthes | Onze recensie
De Duitse tiran Adolf Hitler (Bruno Ganz) brengt de laatste dagen van zijn heerschappij door in zijn bunker onder Berlijn. Het Rode Leger heeft met grote overmacht Berlijn omringd en daarbij vooral burgerslachtoffers gemaakt. De bunkers zitten vol met zwaar gehavende soldaten en het ontbreekt aan verpleging en medicijnen. Hitler wil Berlijn in geen geval verlaten en bevindt zich, na zijn 56e verjaardag te hebben gevierd met Eva Braun en zijn handlangers in een benauwende, uitzichtloze situatie.NieuwsFilm

meest populair