Regisseur zaait twijfel over de 'John Wick'-films

Regisseur zaait twijfel over de 'John Wick'-films

Met het vierde deel in aantocht blikt de regisseur vooruit naar deel 5.

Nog even en dan draait John Wick: Chapter 4 in de bioscopen. Met gemixte recensies kijken fans desalniettemin uit naar de volgende installatie van de actiefilmreeks met Keanu Reeves. De regisseur kijkt nog verder vooruit en deelt meer over de ongewisse toekomst van de franchise.

De eerste recensies van John Wick: Chapter 4 zijn al binnen, en waar sommige recensenten blij zijn met nog meer Keanu Reeves in actie, zien anderen het einde van de filmreeks al in zicht komen.

In een recent interview met The Hollywood Reporter doet regisseur Chad Stahelski een boekje open over de toekomst van de films. John Wick mag ondertussen een begrip zijn geworden, maar dat betekent niet dat hij onsterfelijk is geworden als actieheld.

De toekomst van John Wick op een servetje
Stahelski zei tijdens het interview over de toekomst van de filmreeks: "In onze gedachten zijn Keanu en ik voorlopig klaar. We gaan John Wick rust geven. Ik weet zeker dat de studio een plan heeft. Als iedereen het geweldig vindt, dan nemen we even rust."

Hij ging verder: "De films krijgen altijd, om een of andere reden, de laatste releasedatum in Japan. Het is altijd drie maanden later. Als het deze keer hetzelfde is, doen we een Japanse tour en brengen we de film in september uit."

Hij rond het verhaal mysterieus af: "Keanu en ik maken de lange reis naar Tokio, dan zitten we in de Imperial Hotel Scotch Bar en zeggen we tegen elkaar: 'Wat denk je ervan?' We drinken wat oude whisky en schrijven wat ideeën op servetten. En als die ideeën blijven hangen, maken we misschien een film."

John Wick met pensioen?
Het einde van de filmreeks lijkt hiermee onofficieel bevestigd, maar met een groot succes aan de box office kunnen makers zich altijd nog bedenken. Mocht het vijfde deel niet uitkomen, dan kunnen fans zich altijd nog verheugen op de spin-off Ballerina. Daarin zal Ana de Armas de hoofdrol.

John Wick: Chapter 4 komt op 23 maart 2023 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair