5 redenen waarom 'Pirates of the Caribbean' een tv-serie moet worden

5 redenen waarom 'Pirates of the Caribbean' een tv-serie moet worden

De films bewezen dat de franchise wel degelijk genoeg potentieel bezit.

Het zijn stilte, onduidelijkheid en geruchten die de wateren onveilig maken wat betreft Pirates of the Caribbean. Tot op heden lijkt het alsof de Pirates-franchise voorlopig voor anker blijft liggen.

Met The Curse of the Black Pearl, Dead Man's Chest en At World's End als trilogie wist Disney een interessante wereld te creëren en een duidelijk verhaal te vertellen vol memorabele personages en visueel spektakel.

Nog twee films volgden (On Stranger Tides, Dead Men Tell No Tales), welke misschien het financiële succes wisten voort te zetten maar verhalend veel minder in de smaak vielen en daarbij geen duidelijke verhalende koers aangaven voor de toekomst.

Minder succesvol
Dankzij dit verminderde succes, het gebrek aan richting, evenals de waarschijnlijkheid dat Johnny Depp niet zal terugkeren als Jack Sparrow, lijkt een verdiende afsluiting of op zijn minst een vervolg vrij onzeker.

Maar zou een zesde film wel de juiste zet zijn om alle problemen ineens op te lossen en de reeks een waardig einde te geven? Met bijvoorbeeld een serie zou Disney meer tijd en kansen kunnen creëren om alle eindjes op een juiste wijze aan elkaar te knopen.

Hier zijn 5 redenen waarom 'Pirates of the Caribbean' als tv-serie verder zou moeten gaan.

1. Nieuw hoofdpersonage
Johnny Depp's iconische personage Jack Sparrow is ondertussen al twintig jaar het gezicht van de franchise. Mocht er een zesde film komen zonder Sparrow, dan lijkt de kans klein dat het publiek zo snel een nieuw hoofdpersonage zal accepteren zonder dat het uiterst geforceerd aanvoelt.

Zou de franchise kiezen als serie verder te gaan, dan veranderden de verwachtingen en is er genoeg tijd en ruimte beschikbaar een nieuw hoofdpersonage te introduceren en deze te laten ontwikkelen om uiteindelijk Depp's personage te vervangen of op de duur misschien zelfs aan te vullen.

2. Cameo's
De afwezigheid van Keira Knightly's Elizabeth Swann en Orlando Bloom's Will Turner in On Stranger Tides hakte er zwaar in bij het publiek. Hierdoor voelde hun zeer korte aanwezigheid in Dead Men Tell No Tales meer aan als een vlug goedmakertje dan een verdiende terukeer.

Binnen de verhalende opzet van een serie zou Disney beter gebruik kunnen maken van dit soort cameo's om invulling te geven aan wat nog onbekend of onvertoond is, zoals het contact tussen Will en Elizabeth tijdens zijn vloek of hoe Barbossa de Black Pearl verloor aan Blackbeard.

3. Spin-off
Mocht het spoor naar een verhaal voor een vervolg op niets uitlopen of lang op zich laten wachten, dan zou een serie tevens een of meerdere bijrollen uit de eerdere films in een hoofdrol kunnen plaatsen en deze verder verkennen en verdiepen.

Hierdoor kunnen fans een relatief bekend personage volgen waarvan het potentieel in de films niet volledig benut kon worden. Een goed voorbeeld hiervan zijn de personages James Norrington, Bill Turner of misschien zelfs Cutler Beckett.

4. Meerdere verhaallijnen
Een ander voordeel van een Pirates of the Caribbean serie zou de ruimte kunnen zijn die het biedt voor de uitbreiding van de wereld en de ontwikkeling van verschillende verhaallijnen.

Ongeacht of meerdere bekende personages terugkeren, er zullen nieuwe personages en verhalen opgezet moeten worden. Een serie zou Disney de kans bieden meer tijd te nemen om de wereld overzichtelijk uit te vergroten en meer verhalen en personages beter met elkaar te verbinden.

5. Nostalgie
Als laatste zou een serie juist een perfecte kans zijn de kwaliteiten van de eerste drie Pirates of the Caribbean films kunnen herstellen die gedurende de laatste twee films verloren zijn gegaan.

Nu de franchise bijna zijn twintigste verjaardag bereikt zou je kunnen zeggen dat terugvallen op nostalgische factoren van de eerdere films zoals personages, locaties of zelfs visuele opmaak, een juiste zet is om een bekende atmosfeer te hercreëren binnen een nieuw verhaal.

Pirates of the Caribbean 6
Disney lijkt echter nog geen interesse te hebben om de franchise voort te zetten in de vorm van een grootschalige serie voor zijn streamingdienst, maar juist de focus te willen leggen op films.

Als we producent Jerry Bruckheimer mogen geloven zou Pirates of the Caribbean 6 vermoedelijk nog altijd in ontwikkeling zijn met Ted Elliott als scenarioschrijver en Joachim Rønning als regisseur.

Er zijn voor de film nog geen verdere details verschenen omtrent het plot, casting of een releasedatum. Het is dus nog maar de vraag of de franchise überhaupt in de nabije toekomst van de grond zal geraken.

NieuwsFilm

meest populair