Het is alweer 15 jaar geleden dat 'Iron Man' de wereld voorgoed veranderde

Het is alweer 15 jaar geleden dat 'Iron Man' de wereld voorgoed veranderde

Het startpunt van het MCU is 15 jaar oud.

Het succes dat het Marvel Cinematic Universe vandaag de dag heeft, had bijna niemand zich voor kunnen stellen. Het begon allemaal precies vijftien jaar geleden toen Iron Man in de bioscoop verscheen en het filmlandschap voorgoed veranderde.

Op 2 mei 2008 maakte het bioscooppubliek voor het eerst kennis met Robert Downey Jr.'s Tony Stark/Iron Man. De rol bracht Downey Jr. weer helemaal terug in de spotlight en al snel werd zijn personage razend populair.

Definitief einde
In totaal speelde Downey Jr. de rol van Iron Man in maar liefst tien verschillende MCU-films. In een allesbepalend moment in de grote finale Avengers: Endgame offerde Stark zich op om het universum te redden van Thanos.

Inmiddels is Endgame ook al bijna vier jaar oud, maar nog steeds blijven fans speculeren waar en wanneer Downey Jr. terug zou kunnen keren als Iron Man. Dit lijkt er voorlopig niet van te komen, maar het laat wel weer zien hoe geliefd het personage nog steeds is.

Niet voor te stellen
Fans kijken nu terug op het MCU en hoe het is geëvolueerd sinds Iron Man. Ze stellen dat het simpelweg ongelofelijk is dat één film zo'n grote verandering teweegbracht in Hollywood.





NieuwsFilm

meest populair