Deze 7 films zie je vanaf deze week in de bioscoop

Met deze week o.a. Nic Cage als Dracula en de nieuwe verfilming van 'The Little Mermaid'.


Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

The Little Mermaid (2023)
Regie: Rob Marshall | Cast: Halle Bailey, Jonah Hauer-King, Melissa McCarthy, Javier Bardem | Onze recensie
The Little Mermaid vertelt het verhaal van Ariel, een jonge zeemeermin die dolgraag meer wil weten over de wereld boven het water. Wanneer ze die wereld bezoekt, valt ze als een blok voor prins Eric en neemt ze grote risico's om haar hart te volgen.Renfield (2023)
Regie: Chris McKay | Cast: Nicholas Hoult, Nicolas Cage, Awkwafina, Ben Schwartz | Onze recensie
Renfield wordt gedwongen om zijn meester Dracula van slachtoffers te voorzien en alles te doen wat van hem gevraagd wordt, hoe vernederend dat ook is. Maar na eeuwenlange dienstbaarheid wil Renfield weleens zien wat het leven buiten de schaduw van de Heer van het Duister te bieden heeft. Daadwerkelijk ontsnappen aan de ongezonde relatie met zijn meester blijkt nog een hele opgave te zijn.Transfusion (2023)
Regie: Matthew Nable | Cast: Sam Worthington, Phoebe Tonkin, Matthew Nable, Susie Porter | Onze recensie
Special Forces-soldaat Ryan Logan (Sam Worthington) en zijn zoontje Billy (Edward Friday Carmody) proberen na het noodlottig ongeluk van echtgenoot en moeder, hun leven weer op de rit te krijgen. De relatie van vader en zoon komt onder druk te staan, omdat Billy kampt met schuldgevoelens over het verlies van zijn moeder en Ryan leidt aan PTSS. Wanneer Billy bedreigd wordt, betreedt Ryan via zijn SAS-maatje Johnny de criminele onderwereld om zijn zoon te redden. Hij beseft zich dat dit zijn laatste kans is om terug te keren in de maatschappij en om te voorkomen dat zijn laatste familielid ook van hem wordt afgenomen.About My Father (2023)
Regie: Laura Terruso | Cast: Robert De Niro, Leslie Bibb, Kim Cattrall, Sebastian Maniscalco | Onze recensie
Wanneer Sebastian zijn traditionele Italiaanse vader Salvo (Robert De Niro) vertelt dat hij zijn op-en-top Amerikaanse vriendin ten huwelijk gaat vragen, staat Salvo erop om een weekend bij haar ouders te gaan logeren. De familiebijeenkomst verandert al snel in een cultuurclash, waarin vader en zoon de ware betekenis van familie ontdekken.Blue Jean (2022)
Regie: Georgia Oakley | Cast: Rosy McEwen, Kerrie Hayes, Lucy Halliday, Lydia Page | Onze recensie
Jean (Rosy McEwen) is gymdocent op een middelbare school. Het is 1988 en de regering van Thatcher neemt een wet aan, die de promotie van homoseksualiteit verbiedt (Clause 28). Jean laat op school niks blijken over haar seksualiteit. Zo ver is ze zelf nog niet, maar deze nieuwe wet heeft het nu ook onmogelijk gemaakt. Door de komst van een nieuwe leerlinge wordt Jean uiteindelijk toch gedwongen keuzes te maken...Mascarade (2022)
Regie: Nicolas Bedos | Cast: Pierre Niney, Isabelle Adjani, François Cluzet, Marine Vacth | Onze recensie
Nadat zijn danscarrière tot een einde is gekomen door een motorongeluk, verdoet Adrien zijn tijd aan de Franse Rivièra waar hij wordt onderhouden door voormalig filmster Martha. Zijn leven neemt een onverwachte wending wanneer hij de prachtige oplichtster Margot ontmoet. Samen dromen ze over een beter leven samen, waarvoor ze een duister plan bedenken.Plan 75 (2022)
Regie: Chie Hayakawa | Cast: Chieko Baisho, Hayato Isomura, Stefanie Arianne, Taka Takao | Onze recensie
Japan, nabije toekomst. Vanwege de extreme vergrijzing in het land moedigt de overheid met het programma 'Plan 75' senioren aan om euthanasie te laten plegen. De overheid biedt met het plan een comfortabel laatste hoofdstuk van het leven aan met persoonlijke begeleiding richting het eindpunt. De bejaarde Michi, Plan 75 verkoper Hiromu en zorgverlener Maria worden ieder op hun eigen manier geconfronteerd met de keuze tussen leven en dood.NieuwsFilm