Deze supermysterieuze Studio-Ghibli-film komt er eindelijk aan

Na jaren wachten is het zover!


De levende anime-legende Hayao Miyazaki is uit zijn pensioen herrezen.

Na gigahit-animaties als Howl's Moving Castle en Spirited Away is de Japanner, na jaren van ontwikkeling, volgende maand terug met How Do You Live?

Erg veel en lang werk
Studio Ghibli-producent Toshio Suzuki liet eerder in een interview weten dat dit zo'n groot project is, en omdat alles nog met de hand getekend wordt, er maar zo'n twaalf minuten film per jaar kunnen worden geproduceerd.

FilmTotaal wist dit in 2020 al te melden, maar nu is het dus eindelijk zo ver (klik hier voor het artikel). Ondertussen weten we dat de film honderdvijfentwintig minuten lang zal worden en komen we met een klein rekensommetje al snel uit bij een goede tien jaar aan werk.

Première?
Er hangt, ondanks dat de film over een goede maand uitkomt, nog erg veel mysterie om het project heen en het is zo goed als zeker dat dat zo gaat blijven tot aan de Japanse release. Er staan ook geen festivals gepland, maar wellicht ontvangen we in de komende weken een trailer.


How Do You Live? komt op 14 juli in Japan uit en wordt in de herfst in de rest van de wereld verwacht op streamingdiensten.

NieuwsFilm

meest populair