'Mad Max: Fury Road' was bijna nog razender geweest met deze raplegende in de hoofdrol

'Mad Max: Fury Road' was bijna nog razender geweest met deze raplegende in de hoofdrol

George Miller heeft zelfs de rapper actief benaderd om deel te nemen aan de iconische filmreeks.

Mad Max: Fury Road is al een wilde rit met Tom Hardy in de hoofdrol van Max, maar het had zo kunnen gebeuren dat rapper Eminem achter het stuur had gezeten. Regisseur George Miller heeft namelijk actief overwogen om de 'Rap God' te casten voor de rol.

De film uit 2015 ging verder waar de cultklassieker Mad Max Beyond Thunderdome uit 1985 eindigde. Mel Gibson werd uiteindelijk vervangen door Tom Hardy, maar dat had anders kunnen lopen.

Audities
Tijdens de audities kwamen er drie namen naar voren voor de rol van Max: Tom Hardy, Armie Hammer en Jeremy Renner. Tom Hardy kwam als winnaar uit de race, maar de daadwerkelijke eerste keuze van Miller lag bij de échte Slim Shady, Eminem.

Miller zou geïnteresseerd zijn geraakt door de performance van de jonge rapper in de grimmige film 8 Mile uit 2002, waarin Eminem een fictieve versie van zichzelf speelt.

De rol geweigerd
Miller heeft Eminem dus benaderd voor de rol, maar de rapper wilde niet het land verlaten om de film op te nemen in Australië. Eminem sloeg eerder al een rol af in de film Elysium uit 2013 toen de regisseur de locatie niet wilde veranderen van Los Angeles naar Detroit.



Tom Hardy heeft met de film een prachtige rol neergezet, dus de kijker hoeft niets te betreuren. Toch blijft de vraag jeuken hoe Eminem zichzelf zou kunnen hebben verloren in de rol van Max.

Kijken
Mad Max: Fury Road is via meerdere VOD-diensten te bekijken, waaronder HBO Max, Viaplay en Videoland

NieuwsFilm

meest populair