Een van de beste Netflix-films van 2023 ken je waarschijnlijk niet eens: 'Noise'

Er verschijnen opvallend weinig echt goed ontvangen Netflix-films dit jaar.


De originele films van Netflix zijn zeker niet allemaal even goed. Veel van zijn producties zijn haastig en doen denken aan films die vroeger op de onderste plank in de videotheek lagen. Toch zijn er enkele pareltjes te vinden onder de Netflix Originals van 2023.

Een van de best beoordeelde Netflix Originals van 2023 is de Mexicaans-Argentijnse film Noise alias Ruido. De film van Natalia Beristain verscheen begin dit jaar nadat Netflix de film wist bemachtigen na de vertoning op het San Sebastián International Film Festival in 2022.

Noise
In Noise zien we dat het personage Ger al negen maanden geleden is verdwenen. Als laatste getuigenis is er een video waarin ze haar moeder vertelt dat ze een ongelooflijke vakantie heeft. Sindsdien is haar moeder Julia naar haar op zoek.

De hoofdrollen zijn voor Julieta Egurrola als Julia, Gabriela Núñez als Adriana en Nicolasa Ortiz-Monasterio als Ger.

Sterk ontvangen
Noise staat op de Tomatometer van Rotten Tomatoes nog altijd op de volle 100 procent. "De film is ongemakkelijk om naar te kijken, en dat maakt het juist cruciaal om de film te gaan kijken," schrijft de recensent van Ready Steady Cut.


De trailer heeft helaas geen Nederlandse ondertiteling

FilmTotaal-recensent Didier Becu zag de film ook en kwam niet verder dan de helft van de maximale score en concludeerde: "De veel te trage opbouw neigt naar een stille filmhuisfilm, terwijl de schokkende beelden eerder het elan van Sicario van Denis Villeneuve wil volgen. Dat laatste lukt het best, maar pas halverwege Ruido valt er iets anders te zien dan eindeloze dialogen."

Gewoon op Netflix
Ben je nieuwsgierig naar Noise / Ruido, dan vind je de film nu gewoon nog op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair